Pierwszy raz od 50 lat McDonald's wprowadza zmiany. Chodzi o burgery

23

Sieć McDonald's po raz pierwszy od 50 lat wprowadzi zmiany w swoich burgerach serwowanych w Wielkiej Brytanii. Przedstawiciele giganta twierdzą, że ich dania będą "lepsze niż kiedykolwiek wcześniej". Sęk w tym, że te zmiany mogą nie spodobać się wielu klientom. Ale to już kwestia smaku, prawda?

Pierwszy raz od 50 lat McDonald's wprowadza zmiany. Chodzi o burgery
McDonald's wprowadza zmiany w swojej ofercie na Wyspach Brytyjskich (GETTY, The Washington Post)

Po raz pierwszy od 50 lat w restauracjach sieci McDonald's na Wyspach Brytyjskich dojdzie do "znaczących zmian" - informują lokalne media. Gigant zapowiedział zmiany, czym wywołał spore poruszenie, ale wszystko w trosce o klientów i jakość serwowanych posiłków. Wszystko ma się zacząć już w drugiej połowie marca.

Od teraz inaczej będą przygotowywane burgery serwowane przez McDonald's na Wyspach i w Irlandii, a zmiany dotkną Big Maca czy cheesburgerów, które są dla niektórych klientów kultowe. Ich sposób przygotowania i podania nie zmienił się w zasadzie od lat 80. Zdaniem dziennikarzy "The Mirror", największe zmiany dotkną dania z wołowiną.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Faszerowane jajka, czyli pyszna przekąska wielkanocna w 4 ciekawych odsłonach

Burgery wołowe to podstawowe danie w McDonald's, więc dla klientów to może być duża niespodzianka. Dania mają być przygotowane z lepiej wysmażonego mięsa, a przy tym bardziej soczyste. Sieć zadba też o to, by były ciepłe aż do chwili, gdy z kuchni burger trafia prosto w ręce klienta. Do bułek dodawana ma być cebula, która nada im bardziej "zwęglony smak".

Bułki nie będą serwowane bez warzyw, które też czekają zmiany. Sałatę pracownik poda prosto z lodówki na kanapkę, co zapewni jej "dodatkową chrupkość". Przy okazji będzie można wymienić w menu klasyczną bułkę na tę typu "brioche", co w wielu krajach okazało się dla McDonald's strzałem w dziesiątkę.

Trwa ładowanie wpisu:twitter

Podobne zmiany, jak obecnie na Wyspach, zostały już wprowadzone w restauracjach giganta w USA oraz Australii. Co ważne, spotkały się w większości z pozytywnym odbiorem klientów, co dla sieci jest kluczowe. Nawet kosztem jakości czy tradycji serwowanych potraw.

Stale wprowadzamy innowacje i ulepszamy nasze menu - cytują przedstawicieli McDonald's brytyjskie media.

Dość sceptycznie piszą o zmianach. Co ludzie powiedzą i jak zareagują na nowinki? Zdaniem pracowników giganta, już "kilka drobnych ulepszeń powoduje znaczącą różnicę w smaku" i wszystko odbędzie się z korzyścią dla klientów.

McDonald's działa w Wielkiej Brytanii od 1974 roku. Dziś ma 1270 restauracji na całych Wyspach (także w Irlandii), a gigant z USA zatrudnia ponad 120 tysięcy osób. Zmiany mają sprawić, że amerykańskie burgery będą "lepsze niż kiedykolwiek wcześniej". Czy tak się stanie? Czas pokaże.

Autor: KGŁ
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić