Pokazała zdjęcia z Lidla. Były przecenione. Teraz sieć reaguje
Nasza czytelniczka wybrała się na zakupy do Lidla. Przyciągnęła ją głównie promocja na szparagi. Niestety, w sklepie, okazało się, że te nie nadają się do jedzenia, część z nich była pokryta pleśnią. Mamy komentarz sieci w tej sprawie. Przedstawicielka Lidla przeprasza za zaistniałą sytuację.
W miniony piątek, w Lidlu pół kilograma polskich szparagów można było kupić za 7,99 zł. Promocyjna cena przyciągnęła do sklepu m.in. panią Sylwię, która wybrała się na zakupy do sklepu w Nadarzynie pod Warszawą. Niestety okazało się, że większość warzyw nie nadaje się do spożycia, gdyż jest pokryte pleśnią.
Ludzie próbowali przebierać szparagi, ale i tak ostatecznie rezygnowali z zakupu, podobnie jak ja. Jak można coś takiego ludziom sprzedawać - mówi oburzana klientka Lidla.
Pani Sylwia dziwi się, że nikt z pracowników nie zauważył, że w tych skrzynkach z warzywami "aż roi się od pleśni". - Strach pomyśleć, kiedy te szparagi były zrywane, skoro są w takim stanie - dodała nasza czytelniczka. Na dowód, kobieta zrobiła zdjęcie.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Jak wybrać najlepsze szparagi?
Poinformowaliśmy o zaistniałej sytuacji przedstawicieli sieci Lidl. Oto, jaką otrzymaliśmy odpowiedź.
Opisane zdarzenie w sklepie w Nadarzynie jest wynikiem błędu ludzkiego, za co przepraszamy. Zapewniamy, że każde takie zgłoszenie traktujemy poważnie i systemowo kształcimy nasza kadrę w temacie skutecznego zarządzania towarem - tłumaczy Aleksandra Robaszkiewicz Dyrektorka ds. Corporate Affairs and CSR Lidl Polska.
Czytaj także: Jest głównym posiadaczem waluty Trumpa. Chiński miliarder pojawi się na kolacji prezydenta USA
Aleksandra Robaszkiewicz podkreśla, że sieć Lidl "przykłada ogromną wagę do jakości i bezpieczeństwa oferowanych artykułów spożywczych. Zarówno w przypadku produktów markowych, jak i marek własnych"
Czytaj także: Nawet 13 tys. zł. Ujawniła, ile zarabia kierowca Ubera
- Współpracujemy ze sprawdzonymi dostawcami, posiadającymi certyfikaty IFS, BRC oraz HACCP. Certyfikacja ta jest potwierdzeniem spełnienia wysokich standardów bezpieczeństw żywności. Regularnie przeprowadzamy audyty wśród naszych dostawców, zwracając uwagę na jakość artykułów, a także zachowanie sterylności i higieny podczas całego procesu produkcji. Dodatkowo zgodnie z wewnętrznymi procedurami, towary przyjmowane w naszych Centrach Dystrybucji są poddawane restrykcyjnej kontroli jakości - dodaje.