o2 - Serce Internetu
Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
  • QUIZY
Wróć na
MMC
|

Czerstwy chleb? Możesz go jeszcze wykorzystać!

4
Podziel się

Mamy świetny sposób na czerstwy chleb! Tak przygotowane pieczywo doskonale sprawdzi się jako przekąska na wieczór lub jako dodatek do dań z grilla.

Czerstwy chleb? Możesz go jeszcze wykorzystać!
Zapiekany chleb czosnkowy. (YouTube)
bErIqUwl

Przepis na chleb czosnkowy. Składniki:

  • bochenek czerstwego chleba lub kilka bułek
  • 50 g masła
  • 5 ząbków czosnku
  • ok. 100 g startego ser cheddar
  • 4 jajka
  • kulka mozzarelli
bErIqUwn

Przepis na chleb czosnkowy. Wykonanie:

  • Chleb lub bułki ponacinaj tak, by podzieliły się na 4-8 części (nie przetnij pieczywa, ma wciąż się "trzymać")
  • Masło rozpuść, dodaj do niego przeciśnięty przez praskę czosnek, przestudź
  • Do masła dodaj starty cheddar i jajka, wymieszaj
  • W środek chleba włóż mozzarellę (w przypadku bułek użyj mniejszych kuleczek), całość zamocz obficie w przygotowanej wcześniej masie jajeczno-maślanej
  • Piecz w 180 stopniach do uzyskania złotego koloru i rozpuszczenia mozzarelli
Zobacz także: Fioletowy chleb. Idealny dla cukrzyków i na odchudzanie
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
bErIqUwO
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(4)
vbn
2 miesiące temu
dobry chleb dzisiaj w lidlu kupilam smaczny blaszkowy dawno takiego dobre nie jadlam chrupiacego z wypieczona skorka,pomimo,ze kupje tez i w piekarniach to ten,jest bardzo smaczny,naprawde mnie smakowal
Basta
2 miesiące temu
Nigdy tego nie rób? Bo co? Nie mam czasu na wasze wykwintne dania. Stare pieczywo do kosza i tyle. Chyba że redaktor sam przyjedzie i mi to przyrządzi.
Tylko natura
2 miesiące temu
Od momentu jak sam sobie wypiekam pieczywo z zakwasu co starannie pielęgnuje to.Nigdy nie zostaje ani kromeczka.A tego co aprzedają w sklepach nie można nazwać pieczywem.
bErIqUwP
Lubartów
2 miesiące temu
taaaaaa, mniam
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić