Pasta jajeczna wg Magdy Gessler nie tylko na Wielkanoc. Tego składnika się nie spodziewacie
Pasta jajeczna to idealny pomysł na śniadanie nie tylko na Wielkanoc. Przepisów na nią można znaleźć wiele, ale autorką najsmaczniejszego jest prawdopodobnie Magda Gessler. Jej pasta jajeczna jest niezwykle aromatyczna i przepełniona smakami.
Magda Gessler jak nikt inny potrafi dobierać składniki tak, by danie pieściło podniebienie. Przepisem na swoją autorską pastę jajeczną restauratorka podzieliła się z właścicielami "Bistro Jajo" w Białogardzie podczas kręcenia "Kuchennych Rewolucji".
Pasta Magdy Gessler różni się od tych klasycznych przede wszystkim dodatkiem nietypowego składnika, jakim jest przyprawa curry, a także dużą ilością zieleniny. Jeśli raz jej spróbujecie, nie będziecie chcieli już nigdy jeść innej.
Przepis na pastę jajeczną wg. Magdy Gessler. Potrzebne składniki
- 4 jajka
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki masła
- 1 pęczek koperku
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 łyżeczka curry
- pół łyżeczki sproszkowanej ostrej papryki
- szczypta suszonego majeranku
- sól, pieprz do smaku
Czytaj także: Schab po bałkańsku. Pyszny obiad dla całej rodziny
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Michel Moran o cenach Magdy Gessler
Czytaj także: "Fit" Kopytka Lewandowskiej. Takiego przepisu nie znałeś
Przepis na pastę jajeczną wg. Magdy Gessler. Sposób przygotowania
- Jajka ugotuj na twardo, ostudź
- Szczypiorek i koperek drobno posiekaj
- Jajka pokrój w bardzo drobną kostkę, przełóż do miski
- Dodaj zieleninę, majonez, musztardę i masło oraz przyprawy
- Wszystko dokładnie wymieszaj
Gotowe! Pasta smakuje najlepiej w towarzystwie świeżego pieczywa. Smacznego!