Mokka. Przepis na idealną kawę z czekoladą

2

Mokka to połączenie kawy i gorącej czekolady. Jest gęsta, aromatyczna i przede wszystkim przepyszna. Idealna dla każdego fana kawy. Jak ją zrobić? To proste.

Mokka. Przepis na idealną kawę z czekoladą
(Getty Images)

Mokka to po prostu połączenie kawy i czekolady. Przepisów jest wiele i praktycznie każdy z nich jest dobry. Do kawy można dodawać także swoje ulubione syropy i dodatki, aby wzbogacić smak.

Mokka. Potrzebne składniki:

  • ok. 60 ml mocnej czarnej kawy
  • 150 ml mleka
  • około 40 g czekolady mlecznej lub gorzkiej (zarówno smaki jak i ilość zależą od preferencji)
  • dodatki: bita śmietana, cynamon, syrop czekoladowy, lody

Mokka sposób przygotowania:

  • rozpuść czekoladę w ciepłym mleku
  • przygotuj kawę
  • do szklanki wlej gorącą czekoladę, a następni powoli dolej kawę  
  • delikatnie wymieszaj
  • dodaj ulubione dodatki

Gotowe, smacznego! Jeśli spodobał ci się ten przepis, to koniecznie spróbuj także pumpkin spice latte oraz domowej quiche.

Zobacz także: Inspiracja na sernik na zimno. Miłośnicy Raffaello będą zachwyceni
Autor: ABA
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić