Mokka. Przepis na idealną kawę z czekoladą
Mokka to połączenie kawy i gorącej czekolady. Jest gęsta, aromatyczna i przede wszystkim przepyszna. Idealna dla każdego fana kawy. Jak ją zrobić? To proste.
Źródło zdjęć: © Getty Images
Mokka to po prostu połączenie kawy i czekolady. Przepisów jest wiele i praktycznie każdy z nich jest dobry. Do kawy można dodawać także swoje ulubione syropy i dodatki, aby wzbogacić smak.
Mokka. Potrzebne składniki:
- ok. 60 ml mocnej czarnej kawy
- 150 ml mleka
- około 40 g czekolady mlecznej lub gorzkiej (zarówno smaki jak i ilość zależą od preferencji)
- dodatki: bita śmietana, cynamon, syrop czekoladowy, lody
Mokka sposób przygotowania:
- rozpuść czekoladę w ciepłym mleku
- przygotuj kawę
- do szklanki wlej gorącą czekoladę, a następni powoli dolej kawę
- delikatnie wymieszaj
- dodaj ulubione dodatki
Gotowe, smacznego! Jeśli spodobał ci się ten przepis, to koniecznie spróbuj także pumpkin spice latte oraz domowej quiche.
Inspiracja na sernik na zimno. Miłośnicy Raffaello będą zachwyceni
Źródło artykułu: o2pl