Przepis na zupę pomidorową. Magda Gessler dodaje sekretny składnik

29

Magda Gessler podzieliła się swoim przepisem na zupę pomidorową. Słynna restauratorka nie zabiela pomidorowej i dodaje do niej jeden nietypowy składnik. Dzięki niemu zupa jest jeszcze lepsza.

Przepis na zupę pomidorową. Magda Gessler dodaje sekretny składnik
Magda Gessler (AKPA, Pixabay)

Magda Gessler ma swój sposób na pyszną zupę pomidorową. W kuchennych rewolucjach zdradziła, że nie używa śmietany. Do zupy dodaje także jeden nietypowy składnik, który sprawia, że tradycyjna zupa jest jeszcze lepsza. Chodzi o... sok z kapusty kiszonej.

Zupa pomidorowa. Potrzebne składniki:



  • 500 g żeberek wieprzowych
  • 3 marchewki
  • 2 korzenie pietruszki
  • por
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • kawałek selera
  • liść laurowy
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 400 g dojrzałych pomidorów
  • 50 ml soku z kapusty kiszonej
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • cukier
  • sól, pieprz
  • makaron lub ryż do podania

Zupa pomidorowa. Sposób wykonania:

  • żeberka umyj, oczyść, przełóż do garnka
  • do garnka wlej zimną wodę i dodaj liść laurowy oraz ziele angielskie. Wywar gotuj na wolnym ogniu
  • kiedy powstaną szumowiny zdejmij je i dodaj do wywaru opaloną cebulę, marchewki, pietruszkę, natkę pietruszki, seler oraz por
  • wywar gotuj pod przykryciem przez około godzinę, na małym ogniu
  • pomidory sparz, obierz ze skóry i pokrój na mniejsze kawałki
  • posiekaj czosnek i zeszklij na maśle
  • do czosnku dodaj pomidory, oprósz je cukrem i smaż przez kilka minut
  • gdy wywar będzie gotowy dodaj sok z kapusty i przygotowane pomidory
  • zupę gotuj jeszcze przez chwilę, a następnie dopraw cukrem, pieprzem i solą
  • podawaj z makaronem lub ryżem
  • wywar można przecedzić przed dodaniem do niego pomidorów
Zobacz także: Smacznego: przepis na naleśniki z malinowo-nerkowcowym twarożkiem
Autor: ABA
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić