Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
ABA
|

Przepis na zupę pomidorową. Magda Gessler dodaje sekretny składnik

25
Podziel się:

Magda Gessler podzieliła się swoim przepisem na zupę pomidorową. Słynna restauratorka nie zabiela pomidorowej i dodaje do niej jeden nietypowy składnik. Dzięki niemu zupa jest jeszcze lepsza.

Przepis na zupę pomidorową. Magda Gessler dodaje sekretny składnik
Magda Gessler (AKPA, Pixabay)

Magda Gessler ma swój sposób na pyszną zupę pomidorową. W kuchennych rewolucjach zdradziła, że nie używa śmietany. Do zupy dodaje także jeden nietypowy składnik, który sprawia, że tradycyjna zupa jest jeszcze lepsza. Chodzi o... sok z kapusty kiszonej.

Zupa pomidorowa. Potrzebne składniki:



  • 500 g żeberek wieprzowych
  • 3 marchewki
  • 2 korzenie pietruszki
  • por
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • kawałek selera
  • liść laurowy
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 400 g dojrzałych pomidorów
  • 50 ml soku z kapusty kiszonej
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • cukier
  • sól, pieprz
  • makaron lub ryż do podania

Zupa pomidorowa. Sposób wykonania:

  • żeberka umyj, oczyść, przełóż do garnka
  • do garnka wlej zimną wodę i dodaj liść laurowy oraz ziele angielskie. Wywar gotuj na wolnym ogniu
  • kiedy powstaną szumowiny zdejmij je i dodaj do wywaru opaloną cebulę, marchewki, pietruszkę, natkę pietruszki, seler oraz por
  • wywar gotuj pod przykryciem przez około godzinę, na małym ogniu
  • pomidory sparz, obierz ze skóry i pokrój na mniejsze kawałki
  • posiekaj czosnek i zeszklij na maśle
  • do czosnku dodaj pomidory, oprósz je cukrem i smaż przez kilka minut
  • gdy wywar będzie gotowy dodaj sok z kapusty i przygotowane pomidory
  • zupę gotuj jeszcze przez chwilę, a następnie dopraw cukrem, pieprzem i solą
  • podawaj z makaronem lub ryżem
  • wywar można przecedzić przed dodaniem do niego pomidorów
Zobacz także: Smacznego: przepis na naleśniki z malinowo-nerkowcowym twarożkiem
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(25)
skierka
3 dni temu
do każdej zupy można dodać, co tylko się zamarzy. A w jaki sposób oceniono, że ta gesslerowa pomidorówka jest "jeszcze lepsza"?
Filip
3 dni temu
Nie trawię tej .....
Jaspis
3 dni temu
A ja do pomidorowej dodaję ajwaru. Taka mi odpowiada. Ale jak to mówią: degustistibus non est disputandum.
Podwojna porc...
3 dni temu
Co wy wszyscy możecie wiedzieć o pomidorowej 😄
joj
3 dni temu
A koperek?!
Swiatło
4 dni temu
A jesli ktos robi szybka pomidorowke na przecieze (jesli nie mamy pomidorów swiezych lub z puszki) to mozna na masle zeszklic pokrojona cebule i dodac porcje przecieru chwile razem duszac oba skladniki ,ale doslownie chwile bo przecier w innym wypadku moze nabrac goryczki. Tak dodany do wywaru zmienia smak calej zupy,polecam spróbować. Pozdrawiam wszystkich i życzę spokojnego dnia :)
Giesler
4 dni temu
Moim sekretem jest to że do pomidorowej dodaję pomidory. To taki mój sekretny składnik.
Tadzik
4 dni temu
Kwakwasnica w dniu Twoich urodzin Jarku!!!
Żenujące!
4 dni temu
Pomidorowej nie powinno robić się na żadnym mięsnym wywarze, bo w połączeniu z pomidorami, szczególnie świeżymi, jest to po prostu niezdrowe! A nawet szkodliwe… klasyczny błąd to pomidorowa na rosole. Nie wymyśliłam tego, można sprawdzić w googlach. Wystarczy dobry, domowy bulion warzywny, świeże pomidorki i zupa będzie przepyszna!
SPILABIS
4 dni temu
WSZYSTKIE TE POTRAWY P.MADZI GESLER TO TAK SMAKUJA ZE NA WIDOK ZOLADEK ZACZYNA BOLEC BO NIE WIADOMO CZYM FASZERUJE TE OCHLAPSTWA.
mala11
4 dni temu
I zaserwuj talerz zupy za 100 zł.
kinia
4 dni temu
ja dodaje do pomidorowej kiszonych pomidorów
Gość
4 dni temu
Liść laurowy i ziele angielskie dodaje do barszczu....do pomidorowej dodaję pomodory
Nnnnn
4 dni temu
To nie kapuśniak tylko Pomidorowa. Ale mi wynalazek🤗
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić