Ten tor zrobisz bez pieczenia. Wychodzi dosłownie każdemu!

11

Szykuje się jakaś specjalna okazja? Potrzebujesz tortu, a nie chcesz wydać "milionów monet" na ciasto z cukierni? Wszyscy goście znają już twoje popisowe wypieki? Zaskocz ich tortem poprzecznym. Przygotujesz go bez pieczenia. Skorzystaj z tej rozkoszy dla kubków smakowych już dziś!

Ten tor zrobisz bez pieczenia. Wychodzi dosłownie każdemu!
Zdjęcie ilustracyjne (YouTube)

Torty z cukierni może i są wymyślne, piękne, a także dobrze smakują, ale w dobie szalejącej inflacji są też wyjątkowo drogie. Jednak nie musisz się już tym przejmować. Tort poprzeczny bez pieczenia przygotujesz szybko, sprawnie, z wykorzystaniem wyłącznie łatwo dostępnych składników.

Goście będą oczarowani jego wyglądem, a jeszcze bardziej fenomenalnym czekoladowo-orzechowym smakiem. Ten "wypiek" nie będzie cię też kosztował dużo pieniędzy ani czasu, bo przygotujesz go w mgnieniu oka.

Ma tylko jedną wadę - znika z talerzy w tempie ekspresowym. Jesteśmy przekonani, że ten wyjątkowy przysmak zagości na twoim stole na dobre. W końcu taki smak nieczęsto łączy się z przyjemną dla oka, oryginalną formą. Spróbuj, a nie pożałujesz. Niebo w gębie!

Tort poprzeczny bez pieczenia. Potrzebne składniki

  • 1000 g herbatników maślanych
  • 3 budynie czekoladowe
  • 1200 ml mleka
  • 300 g masła
  • 300 g nutelli
  • 400 ml śmietanki 30 proc.
  • łyżka cukru pudru
  • 50 g czekolady deserowej

Tort poprzeczny bez pieczenia. Sposób przygotowania

  • Około 1000 ml mleka zagotować z masłem.
  • Zalać pozostałym mlekiem z wymieszanymi budyniami.
  • Gotować aż powstanie gęsta masa.
  • Wystudzić.
  • Za pomocą miksera połączyć z nutellą.
  • Kremem łączyć herbatniki i układać wzdłuż brzegów tortownicy.
  • Smarować kolejne herbatniki i dokładać warstwy w kierunku środka.
  • Układać tak do wyczerpania składników.
  • Pozostały krem wyłożyć na wierzch.
  • Wstawić na noc do lodówki.
  • Ubić śmietanę z cukrem pudrem.
  • Po zdjęciu obręczy tortownicy posmarować wierzch i boki śmietaną.
  • Czekoladę zetrzeć i posypać wierzch tortu.
  • Udekorować według uznania.

I gotowe. Smacznego!

Autor: KLS
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić