Tosty z grilla zachwycą twoich gości. Smakują jak w restauracji

4

Podczas wspólnego imprezowania pod chmurką na stole zwykle królują kiełbasy i warzywa. Tymczasem na grillu łatwo jest przygotować chrupiące tosty i zachwycić gości smakiem jak z restauracji.

Tosty z grilla zachwycą twoich gości. Smakują jak w restauracji
Tosty jak z restauracji można zrobić też na grillu! (Getty Images)

By je przyrządzić, warto wyposażyć się w specjalny wkład do grillowania kanapek. Nie jest to jednak warunek konieczny. Pyszne tosty stworzymy też na zwykłym, zamykanym grillu.

Tosty z grilla. Składniki:

  • chleb tostowy,
  • masło,
  • kiełbasa chorizo,
  • liście szpinaku,
  • ser pleśniowy,
  • kilka gruszek.

Czytaj też: Najlepszy przepis na tosty. Smakują jak pizza

Tosty z grilla. Sposób przygotowania:

  • Kawałki chleba tostowego smarujemy masłem z jednej strony;
  • Układamy posmarowaną stroną do dołu na rozgrzanym wcześniej grillu;
  • Obok kładziemy kawałki kiełbaski chorizo i zamykamy pokrywę grilla;
  • Po 30 sekundach zdejmujemy chleb tostowy;
  • Chleb przecieramy czosnkiem z przypieczonej strony;
  • Nakładamy na kromkę parę listków szpinaku, 2 plasterki chorizo, kawałki pokruszonego sera pleśniowego i parę plasterków gruszki;
  • Przykrywamy drugim kawałkiem chleba i smarujemy zewnętrzne części kanapki masłem;
  • Kładziemy (optymalnie na specjalny wkład do gofrów i kanapek) i zamykamy na 30 sekund.

Smacznego!

Zobacz także: Klaudynka. Kultowa sałatka w prostym przepisie
Autor: BJ
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić