Tosty z grilla zachwycą twoich gości. Smakują jak w restauracji
Podczas wspólnego imprezowania pod chmurką na stole zwykle królują kiełbasy i warzywa. Tymczasem na grillu łatwo jest przygotować chrupiące tosty i zachwycić gości smakiem jak z restauracji.
Źródło zdjęć: © Getty Images
By je przyrządzić, warto wyposażyć się w specjalny wkład do grillowania kanapek. Nie jest to jednak warunek konieczny. Pyszne tosty stworzymy też na zwykłym, zamykanym grillu.
Tosty z grilla. Składniki:
- chleb tostowy,
- masło,
- kiełbasa chorizo,
- liście szpinaku,
- ser pleśniowy,
- kilka gruszek.
Nagrał go i wysłał na policję. Teraz każdy zobaczy, co zrobił kierowca
Tosty z grilla. Sposób przygotowania:
- Kawałki chleba tostowego smarujemy masłem z jednej strony;
- Układamy posmarowaną stroną do dołu na rozgrzanym wcześniej grillu;
- Obok kładziemy kawałki kiełbaski chorizo i zamykamy pokrywę grilla;
- Po 30 sekundach zdejmujemy chleb tostowy;
- Chleb przecieramy czosnkiem z przypieczonej strony;
- Nakładamy na kromkę parę listków szpinaku, 2 plasterki chorizo, kawałki pokruszonego sera pleśniowego i parę plasterków gruszki;
- Przykrywamy drugim kawałkiem chleba i smarujemy zewnętrzne części kanapki masłem;
- Kładziemy (optymalnie na specjalny wkład do gofrów i kanapek) i zamykamy na 30 sekund.
Smacznego!
Źródło artykułu: o2pl