aktualizacja 

Naturalny sposób by uniknąć kaca. Kosztuje grosze

2

Każdy, kto kiedykolwiek przesadził z alkoholem, doskonale zna pojęcie syndrom dnia wczorajszego. Żeby uniknąć kaca, możemy wypróbować jedną ze sprawdzonych domowych metod. Produkt, który z pewnością masz w swoje kuchni, pomoże ci uniknąć nieprzyjemnych skutków zakrapianej imprezy.

Naturalny sposób by uniknąć kaca. Kosztuje grosze
(123RF)

Co na kaca?

Jeżeli chcemy uniknąć kaca, zanim sięgniemy po alkohol, możemy wykorzystać jedno z najpopularniejszych warzyw. Wystarczy wziąć jeden niewielki liść kapusty i pokroić go na cienkie paski. Żując je, zmniejszymy ryzyko dolegliwości związanych z nadmierną ilością spożytego alkoholu

Innym z najskuteczniejszych domowych sposobów jest naturalny probiotyk, czyli sok z kiszonej kapusty. W kapuście znajdziemy znaczne ilości witaminy C, która jest silnym przeciwutleniaczem. Kwas askorbinowy wzmacnia naszą odporność na infekcje, chroni organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, opóźnia proces starzenia i zmniejsza ryzyko chorób nowotworowych.

Dlaczego kapusta jest dobra na kaca?

Prozdrowotny nektar z liści kapusty zawiera również inne bezcenne składniki takie jak żelazo, wapń, siarkę, jod, witaminę A, E, K, PP, witaminy z grupy B, kwas foliowy, beta-karoten oraz błonnik pokarmowy. Pijąc go, oczyścimy organizm z toksyn, usprawnimy proces trawienny, unikniemy zaparć i wrzodów żołądka, a także wspomożemy prawidłową pracę naszej wątroby, dwunastnicy i śledziony.

Lecznicza mikstura wykazuje również właściwości bakteriobójcze i grzybobójcze. Dba o narządy wzroku, odbudowuje naturalną florę bakteryjną. Po ten napój powinny sięgać także osoby z zespołem jelita drażliwego i borykające się z nadmiarem tkanki tłuszczowej.

Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić