aktualizacja 

Słomki z McDonald's. Wiedzieliście o tym? Były pracownik ujawnia!

251

Były pracownik McDonald's zdradza w sieci sekrety restauracji. Opowiada między innymi, dlaczego słomki są tak długie.

Słomki z McDonald's. Wiedzieliście o tym? Były pracownik ujawnia!
(Getty Images, TikTok)

McDonald's to jeden z najbardziej udanych biznesów na świecie. Konsumenci od lat zachodzą w głowę, jak to się dzieje, że jedzenie z tej samej sieci smakuje łudząco podobnie w różnych zakątkach świata. Wiele tajemnic tej restauracji zdradzają byli pracownicy.

Jednym z nich jest Michael Ryan z Bostonu. Twierdzi on, że sukces McDonald's to w dużej mierze "nauka" i tak naprawdę nic nie jest przypadkowe. Wszystko jest dokładnie przemyślane i doskonale zorganizowane.

Jako przykład podał słomki podawane do napojów. Te z McDonald's są zawsze większe niż standardowe. Niewielu jednak zdawało sobie sprawę z tego, że taka słomka ma wpływ na smak napoju. Tak przynajmniej twierdzi Michael.

Były pracownik twierdzi, że chodzi o dwutlenek węgla. Poprzez dłuższą słomkę napój trafiający do ust konsumenta ma być bardziej nasycony CO2. Dzięki temu ma smakować o wiele lepiej.

Odpowiedział też na pytanie, dlaczego Coca Cola z McDonald's smakuje według niego inaczej niż standardowa. Michael twierdzi, że sieć fast foodów ma swoją własną recepturę napojów. Zawierają więcej cukru i mają nieco inne składy niż te stojące na sklepowych półkach.

Zdradził również sekret soczystego mięsa. Michael twierdzi, że do grillowanego kurczaka wstrzykuje się wodę z solą. Były pracownik restauracji twierdzi, że wiele rozwiązań restauracji opiera się na prostych zasadach nauki.

Zobacz także: Impact19: Rozmowa z Anną Borys-Karwacką, McDonald's Polska
Autor: MMC
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić