Ale prosta! A jaka smaczna... Przepis na zupę marchewkową z kurkumą

0

Jesień w pełni. A to oznacza, że obiad musi być nie tylko sycący, ale dobrze, żeby porządnie rozgrzewał i, rzecz jasna, dostarczał odpowiednich składników, które będą chronić nas przed chorobami. Ten przepis na zupę marchewkową z kurkumą spełnia wszystkie te kryteria!

Ale prosta! A jaka smaczna... Przepis na zupę marchewkową z kurkumą
Zdjęcie ilustracyjne (YouTube)

Choć za oknem jeszcze nie ma trzaskającego mrozu, a rękawiczki czekają na swoje wyjście, to wieczory są już krótsze i zimniejsze... Ale ta zupa marchewkowa z kurkumą, nie dość, że pomoże Ci porządnie się rozgrzać, to w dodatku zapewni dobrą odporność. W dodatku regularne jedzenie marchwi pielęgnuje skórę! Pomysł na smaczny, sycący i zdrowy obiad właśnie został sprzedany!

Zupa marchewkowa z kurkumą. Składniki:

  • 0,5 l bulionu warzywnego
  • 8 marchewek
  • 1 cebulę
  • pestki słonecznika
  • kurkuma
  • bazylia
  • tymianek
  • 5 łyżek masła
  • sól i pieprz

Zupa marchewkowa z kurkumą. Wykonanie:

  • Ugotuj bulion.
  • Obierz marchewki i zetrzyj je na tarce.
  • Pokrój cebulę w kostkę.
  • Wrzuć warzywa na patelnię, dodaj masło i odrobinę wody i całość duś około 10 minut.
  • Po upływie tego czasu zblenduj wszystko i dorzuć do ugotowanego bulionu.
  • Zupę dopraw kurkumą oraz pieprzem i solą
  • Jeśli chcesz, dodaj do zupy grzanki
Autor: KLS
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić