Ale prosta! A jaka smaczna... Przepis na zupę marchewkową z kurkumą
Jesień w pełni. A to oznacza, że obiad musi być nie tylko sycący, ale dobrze, żeby porządnie rozgrzewał i, rzecz jasna, dostarczał odpowiednich składników, które będą chronić nas przed chorobami. Ten przepis na zupę marchewkową z kurkumą spełnia wszystkie te kryteria!
Źródło zdjęć: © YouTube
Choć za oknem jeszcze nie ma trzaskającego mrozu, a rękawiczki czekają na swoje wyjście, to wieczory są już krótsze i zimniejsze... Ale ta zupa marchewkowa z kurkumą, nie dość, że pomoże Ci porządnie się rozgrzać, to w dodatku zapewni dobrą odporność. W dodatku regularne jedzenie marchwi pielęgnuje skórę! Pomysł na smaczny, sycący i zdrowy obiad właśnie został sprzedany!
Zupa marchewkowa z kurkumą. Składniki:
- 0,5 l bulionu warzywnego
- 8 marchewek
- 1 cebulę
- pestki słonecznika
- kurkuma
- bazylia
- tymianek
- 5 łyżek masła
- sól i pieprz
Czytaj też: One zdecydowanie nie są fit. Ale jakie pyszne! Przepis na ciastka z masłem orzechowym i preclami
Zupa marchewkowa z kurkumą. Wykonanie:
- Ugotuj bulion.
- Obierz marchewki i zetrzyj je na tarce.
- Pokrój cebulę w kostkę.
- Wrzuć warzywa na patelnię, dodaj masło i odrobinę wody i całość duś około 10 minut.
- Po upływie tego czasu zblenduj wszystko i dorzuć do ugotowanego bulionu.
- Zupę dopraw kurkumą oraz pieprzem i solą
- Jeśli chcesz, dodaj do zupy grzanki
Źródło artykułu: o2pl