Idealny pomysł na obiad. Przepis Makłowicza na pierogi z bryndzą

Kochasz przepisy Roberta Makłowicza niemal jak te babcine? Świetnie się składa! Pierogi z bryndzą według znanego mistrza kuchni to nie tylko idealny pomysł na obiad, ale i niebo w gębie. Smakują wyśmienicie, a robi się je prosto i szybko. Nic, tylko gotować!

Zdjęcie ilustracyjneZdjęcie ilustracyjne
Źródło zdjęć: © YouTube

Brak ci pomysłu na obiad i nie chce ci się stać wiele godzin w kuchni? Robert Makłowicz ma na to sposób. Wystarczy, że zrobisz szybkie i smaczne pierogi z bryndzą. One nigdy się nie znudzą. W dodatku są aromatyczne oraz bardzo sycące.

Za każdym razem cieszą się ogromną popularnością i szybko znikają ze stołu. Pierogi z bryndzą Roberta Makłowicza smakują najlepiej lekko podsmażone, z dodatkiem skrawków wędzonego boczku. Możesz podać je również polane gęstą śmietaną czy świeżym jogurtem.

Nagrał go i wysłał na policję. Teraz każdy zobaczy, co zrobił kierowca

Wiemy jedno - znany mistrz kuchni zna się na rzeczy. Jego przepis na pierogi z bryndzą tylko to potwierdza, dlatego nie czekaj i przetestuj go już dziś. Zapewniamy, że spróbujesz raz i nie będziesz wracać do innych przepisów. Wszystko dlatego, że niekiedy najprostsze rozwiązania, sprawdzone i tradycyjne, są znacznie lepsze niż te znalezione na obrzeżach internetu, mające na celu jedynie pokazanie gościom kunsztu kulinarnego.

Pierogi z bryndzą Roberta Makłowicza. Potrzebne składniki

Ciasto:

  • 350 g mąki,
  • 0,5 szklanki letniej wody,
  • 1 jajko
  • sól,
  • odrobina oleju.

Farsz: 

  • 250 g ugotowanych ziemniaków,
  • 200 g bryndzy,
  • 1 cebula,
  • 0,5 łyżeczki masła,
  • sól i pieprz.

Pierogi z bryndzą Roberta Makłowicza. Sposób przygotowania

  • Do miseczki wrzucamy składniki potrzebne do ciasta: mąkę, olej, jajko, sól i wodę. Zagniatamy.
  • Na tortownicy posypanej odrobiną mąki rozwałkowujemy ciasto.
  • Zmieloną bryndzę łączymy ze zmielonymi ziemniakami, doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy zrumienioną na maśle cebulkę bez jajka. Wypełniamy farszem krążki wykrojone z ciasta.
  • Pierogi po ugotowaniu podajemy z usmażoną na maśle cebulką z boczkiem bądź ze śmietaną.

Koniec roboty. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie
Jechał rowerem. I nagle coś takiego. "Kaptur, słuchawki"
Jechał rowerem. I nagle coś takiego. "Kaptur, słuchawki"
Wielka ewakuacja w Wielkiej Brytanii. Zatrzymano dwóch Polaków
Wielka ewakuacja w Wielkiej Brytanii. Zatrzymano dwóch Polaków
Amerykanie mają dość. Sondaż mówi wszystko
Amerykanie mają dość. Sondaż mówi wszystko
Zobaczył karteczkę. Wściekł się. "To jest nielegalne"
Zobaczył karteczkę. Wściekł się. "To jest nielegalne"
Skandal w szkole. Młodzi Austriacy zrobili taką budowlę
Skandal w szkole. Młodzi Austriacy zrobili taką budowlę
Głośno o zachowaniu Trumpa. Wszystko się nagrało
Głośno o zachowaniu Trumpa. Wszystko się nagrało
Wigilia 2025 wolna nie dla wszystkich. Sprawdź zawody
Wigilia 2025 wolna nie dla wszystkich. Sprawdź zawody
Walczył z Rosjanami. Hoang Tran skazany
Walczył z Rosjanami. Hoang Tran skazany
Przyłapani w Rossmannie. Ich twarze zobaczą wszyscy. Komunikat policji
Przyłapani w Rossmannie. Ich twarze zobaczą wszyscy. Komunikat policji
Polacy odwołują urlopy. Pogoda zaskoczy?
Polacy odwołują urlopy. Pogoda zaskoczy?
"Zimno, boli". Ukrainka wypadła z drugiego piętra
"Zimno, boli". Ukrainka wypadła z drugiego piętra
Nie żyje Rafał Kołsut. Był gwiazdą "Ziarna"
Nie żyje Rafał Kołsut. Był gwiazdą "Ziarna"