Idealny pomysł na obiad. Przepis Makłowicza na pierogi z bryndzą

9

Kochasz przepisy Roberta Makłowicza niemal jak te babcine? Świetnie się składa! Pierogi z bryndzą według znanego mistrza kuchni to nie tylko idealny pomysł na obiad, ale i niebo w gębie. Smakują wyśmienicie, a robi się je prosto i szybko. Nic, tylko gotować!

Idealny pomysł na obiad. Przepis Makłowicza na pierogi z bryndzą
Zdjęcie ilustracyjne (YouTube)

Brak ci pomysłu na obiad i nie chce ci się stać wiele godzin w kuchni? Robert Makłowicz ma na to sposób. Wystarczy, że zrobisz szybkie i smaczne pierogi z bryndzą. One nigdy się nie znudzą. W dodatku są aromatyczne oraz bardzo sycące.

Za każdym razem cieszą się ogromną popularnością i szybko znikają ze stołu. Pierogi z bryndzą Roberta Makłowicza smakują najlepiej lekko podsmażone, z dodatkiem skrawków wędzonego boczku. Możesz podać je również polane gęstą śmietaną czy świeżym jogurtem.

Wiemy jedno - znany mistrz kuchni zna się na rzeczy. Jego przepis na pierogi z bryndzą tylko to potwierdza, dlatego nie czekaj i przetestuj go już dziś. Zapewniamy, że spróbujesz raz i nie będziesz wracać do innych przepisów. Wszystko dlatego, że niekiedy najprostsze rozwiązania, sprawdzone i tradycyjne, są znacznie lepsze niż te znalezione na obrzeżach internetu, mające na celu jedynie pokazanie gościom kunsztu kulinarnego.

Pierogi z bryndzą Roberta Makłowicza. Potrzebne składniki

Ciasto:

  • 350 g mąki,
  • 0,5 szklanki letniej wody,
  • 1 jajko
  • sól,
  • odrobina oleju.

Farsz: 

  • 250 g ugotowanych ziemniaków,
  • 200 g bryndzy,
  • 1 cebula,
  • 0,5 łyżeczki masła,
  • sól i pieprz.

Pierogi z bryndzą Roberta Makłowicza. Sposób przygotowania

  • Do miseczki wrzucamy składniki potrzebne do ciasta: mąkę, olej, jajko, sól i wodę. Zagniatamy.
  • Na tortownicy posypanej odrobiną mąki rozwałkowujemy ciasto.
  • Zmieloną bryndzę łączymy ze zmielonymi ziemniakami, doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy zrumienioną na maśle cebulkę bez jajka. Wypełniamy farszem krążki wykrojone z ciasta.
  • Pierogi po ugotowaniu podajemy z usmażoną na maśle cebulką z boczkiem bądź ze śmietaną.

Koniec roboty. Smacznego!

Autor: KLS
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić