Jajecznica jak w najdroższych restauracjach. Oto niezawodny trik
Jajecznicę można przygotować na wiele sposobów: z dodatkiem kurek, boczku czy kiełbasy. Poniżej znajdziesz przepis na idealnie kremową jajecznicę, jaką serwują najbardziej prestiżowe restauracje na całym świecie. Kluczem do osiągnięcia wyjątkowego smaku, jest sposób jej wykonania.
Jajecznica to jedno z najczęściej serwowanych dań śniadaniowych na polskich stołach. Jeżeli chcesz spróbować, jak smakuje jajecznica podawana w najdroższych restauracjach na świecie - koniecznie przygotuj ją według poniższego przepisu. Nie chodzi tutaj o magiczne dodatki, a o technikę wykonania. Aby jajecznica była idealnie kremowa należy smażyć ją na jak najmniejszym ogniu.
Czytaj także: Zdrowa surówka wg Kasi Tusk. Gotowa w kilka minut
Tusk kontra Nawrocki. Polacy wybrali ulubieńca
Przepis na jajecznicę jak w najdroższych restauracjach. Potrzebne składniki:
- 3 jajka
- masło klarowane
- sól
- pieprz
Czytaj także: Puszyste i delikatne naleśniki. Dodaj jeden składnik
Przepis na jajecznicę jak w najdroższych restauracjach. Sposób przygotowania:
- jajka wbij do miseczki i wymieszaj, aby jaja stanowiły jednolitą masę
- na patelni na bardzo małym ogniu rozpuść masło
- do rozpuszczonego masła wlej jaja i na jak najmniejszym ogniu smaż jajecznicę, co jakiś czas delikatnie mieszając drewnianą szpatułką
- jajecznicę należy robić bardzo, bardzo powoli, nawet do 12-15 minut (zależy od ilości jaj i wielkości patelni)
- jajecznica powinna być bardzo kremowa, bez żadnych grudek
- przełóż na talerz, dopraw solą i pieprzem i podawaj z ulubionymi dodatkami