Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
ESO
|
aktualizacja

Jajecznica jak w najdroższych restauracjach. Oto niezawodny trik

71
Podziel się:

Jajecznicę można przygotować na wiele sposobów: z dodatkiem kurek, boczku czy kiełbasy. Poniżej znajdziesz przepis na idealnie kremową jajecznicę, jaką serwują najbardziej prestiżowe restauracje na całym świecie. Kluczem do osiągnięcia wyjątkowego smaku, jest sposób jej wykonania.

Jajecznica jak w najdroższych restauracjach. Oto niezawodny trik
Jajecznicę należy smażyć na bardzo wolnym ogniu. (Pixabay)

Jajecznica to jedno z najczęściej serwowanych dań śniadaniowych na polskich stołach. Jeżeli chcesz spróbować, jak smakuje jajecznica podawana w najdroższych restauracjach na świecie - koniecznie przygotuj ją według poniższego przepisu. Nie chodzi tutaj o magiczne dodatki, a o technikę wykonania. Aby jajecznica była idealnie kremowa należy smażyć ją na jak najmniejszym ogniu.

Przepis na jajecznicę jak w najdroższych restauracjach. Potrzebne składniki:

  • 3 jajka
  • masło klarowane
  • sól
  • pieprz

Przepis na jajecznicę jak w najdroższych restauracjach. Sposób przygotowania:

  • jajka wbij do miseczki i wymieszaj, aby jaja stanowiły jednolitą masę
  • na patelni na bardzo małym ogniu rozpuść masło
  • do rozpuszczonego masła wlej jaja i na jak najmniejszym ogniu smaż jajecznicę, co jakiś czas delikatnie mieszając drewnianą szpatułką
  • jajecznicę należy robić bardzo, bardzo powoli, nawet do 12-15 minut (zależy od ilości jaj i wielkości patelni)
  • jajecznica powinna być bardzo kremowa, bez żadnych grudek
  • przełóż na talerz, dopraw solą i pieprzem i podawaj z ulubionymi dodatkami
Zobacz także: Bulion warzywny z obierek. Prosta i smaczna baza do zup
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(71)
123
5 miesięcy temu
A kiełbasę podgrzewają przez 2 godz.
Obserwator
5 miesięcy temu
Jedna jajecznica, a tyle przepisów. Większość bzdurnych. Prosta jajecznica na dzisiejsze czasy: Jaja rozbić w głębszej misce, wymieszać na puszystą masę, posolić. Na patelni roztopić masło z dodatkiem odrobiny oleju rzepakowego, lub domowy smalec. Można smażyć z bekonem, cebulą, kiełbasą, szynką, grzybami i pomidorami. Składnik (do wyboru) lekko podsmażyć, dodać puszystą masę z jaj i pokrojone pomidory. Smażyć, mieszając do "ścięcia". Dodatki smażyć w średniej temperaturze. Masę jajeczną z pomidorami lub bez, w wyższej temperaturze do wybranej konsystencji. Jeżeli dodatkiem jest bekon, najlepiej jest dodać odrobinę smalcu domowego bez skwarek, lub olej. Na talerzu jak ktoś lubi, można oprószyć delikatnie koperkiem. Smacznego :)
Pchełka
5 miesięcy temu
Zanim człowiek się doczeka jajecznicy to prędzej z głodu padnie :)
Cozamurzina
5 miesięcy temu
Najlepiej masło klarowane Mleczna Dolina z Biedry. Smakuje jak palona opona.
seb
5 miesięcy temu
Najlepsza jajecznica to jaja wbite na zimną patelnię z dodatkiem łyżeczki masła i podgrzewanie solenie i mieszanie !! Pycha !!
Emeryt
5 miesięcy temu
Kurcze!!! Od ponad 50 lat jem najdroższą jajecznicę!!!!
darek
5 miesięcy temu
Skąd się biorą takie barany które piszą takie bzdury nie smaży się na raz dużej ilości jaj bo nigdy ta jajecznica nie będzie fajna a takie trzy cztery jajka też nie smaży się 15 minut bo będziesz miał skorupę pisz lepiej o polityce
Rozsądny
5 miesięcy temu
Najlepsza jajecznica pod słońcem? Proszę bardzo. Boczek, cebulka szalotka i na to wbite jajka lub łyżka smalcu(prawdziwego, wytopionego że słoninki), cebulka szalotka, kurki, na to wbić jajka. Nie mieszać za bardzo, tylko tyle, żeby składniki równomiernie się usmażyły. Odrobina soli, ziołowego pieprzu i szczypiorku. Proste i pyszne.
Mędrców
5 miesięcy temu
W najlepszych restauracjach nie czeka się 15 minut na jajecznicę więc przepis macie do dupy. Nie solić na patelni szszypiorek nie smażyć dodać na końcu od cała filozofia.
Ktoś
5 miesięcy temu
Odkryli Amerykę 😀😀😀
Mietek
5 miesięcy temu
Najlepsza jajecznica to ta zrobiona ze świeżych jaj prosto od chłopa.
Tomek
5 miesięcy temu
W restauracji robią z prochu. No gdzie podziało się białko. Trochę go mało W tej jajecznicy.
Jaja
5 miesięcy temu
Przecież to nie jajecznica tylko omlet ! Do jajecznicy właśnie jajek się nie roztrzepuje !
bleeeeeeeeeee...
5 miesięcy temu
zawsze tak tobie jak opisane powyzej bo nie lubie suchej mocno ściętej jajecznicy. i nie jest to zaden trik hotelowy bo własnie w hotelach nawet tych dobrych czesto jajecznica jest mocno ścięta na wiór.
...
Następna strona
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić