Jajecznica jak w najdroższych restauracjach. Oto niezawodny trik

146

Jajecznicę można przygotować na wiele sposobów: z dodatkiem kurek, boczku czy kiełbasy. Poniżej znajdziesz przepis na idealnie kremową jajecznicę, jaką serwują najbardziej prestiżowe restauracje na całym świecie. Kluczem do osiągnięcia wyjątkowego smaku, jest sposób jej wykonania.

Jajecznica jak w najdroższych restauracjach. Oto niezawodny trik
Jajecznicę należy smażyć na bardzo wolnym ogniu. (Pixabay)

Jajecznica to jedno z najczęściej serwowanych dań śniadaniowych na polskich stołach. Jeżeli chcesz spróbować, jak smakuje jajecznica podawana w najdroższych restauracjach na świecie - koniecznie przygotuj ją według poniższego przepisu. Nie chodzi tutaj o magiczne dodatki, a o technikę wykonania. Aby jajecznica była idealnie kremowa należy smażyć ją na jak najmniejszym ogniu.

Przepis na jajecznicę jak w najdroższych restauracjach. Potrzebne składniki:

  • 3 jajka
  • masło klarowane
  • sól
  • pieprz

Przepis na jajecznicę jak w najdroższych restauracjach. Sposób przygotowania:

  • jajka wbij do miseczki i wymieszaj, aby jaja stanowiły jednolitą masę
  • na patelni na bardzo małym ogniu rozpuść masło
  • do rozpuszczonego masła wlej jaja i na jak najmniejszym ogniu smaż jajecznicę, co jakiś czas delikatnie mieszając drewnianą szpatułką
  • jajecznicę należy robić bardzo, bardzo powoli, nawet do 12-15 minut (zależy od ilości jaj i wielkości patelni)
  • jajecznica powinna być bardzo kremowa, bez żadnych grudek
  • przełóż na talerz, dopraw solą i pieprzem i podawaj z ulubionymi dodatkami
Zobacz także: Bulion warzywny z obierek. Prosta i smaczna baza do zup
Autor: ESO
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić