Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
ABA
|

Jajka smażone w skorupkach. Doskonała przekąska na Wielkanoc

7
Podziel się:

Jajka smażone w skorupkach to sprawdzony klasyk wielkanocny. W tym roku także nie może zabraknąć go na świątecznym stole. Sprawdź jak przygotować tę przekąskę.

Jajka smażone w skorupkach. Doskonała przekąska na Wielkanoc
Jajka wielkanocne. (getty images)

Jajka smażone w skorupkach to przepis, który na pewno jest znany w wielu domach. Ta przekąska doskonale urozmaici wielkanocny stół. I chociaż jest bardziej kaloryczna, to nie da się ukryć, że też lepiej smakuje. Farsz do jajek może urozmaicić swoimi ulubionymi dodatkami np. suszonymi pomidorami lub pieczarkami.

Jajka smażone w skorupkach. Potrzebne składniki:

  • 6 jajek
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku/koperku (może być mieszanka)
  • 2 łyżki masła
  • sól i pieprz
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka masła do smażenia

Jajka smażone w skorupkach. Sposób wykonania:

  • jaja ugotuj na twardo i ostudź
  • po ostudzeniu nie obieraj jajek, przekrój je na połówki
  • nie uszkadzając skorupek wyjmij jajka i drobno je posiekaj
  • jajka wymieszaj ze szczypiorkiem i masłem
  • dopraw solą i pieprzem
  • napełnij farszem skorupki
  • panieruj w bułce i smaż na maśle aż do zarumienienia
Zobacz także: Przepis na tradycyjną sałatkę jarzynową
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(7)
Jemioła
3 miesiące temu
Odkrycie Ameryki...
skrętek
3 miesiące temu
wszyscy, którzy piszą, że robią to od lat. Nie wpędzajcie w komplekszy ABY. Niech myśli, że to nieznana rewelacja.
Hak
3 miesiące temu
Trochę niezbyt precyzyjnie. Panierujemy od strony farszu i tylko tę stronę smażymy, a jak jemy to wybieramy widelcem ten usmażony farsz. Moja mama robiła je w czasach komuny - jajka były zawsze. Super danie - ja robęe je tak jakbym robiła kotlety mielone ale zamiast mięsa są drobno siekane, albo przepuszczone przez maszynkę jajka
Monika
3 miesiące temu
Chyba nie da się tak przekoroic skorupki, żeby potem nie jeść jej razem z jajkiem
Etdtd
3 miesiące temu
Myslałam ze spierniczą się z panierowanymi skorupkami ?
Rafster
3 miesiące temu
To skorupki też się zjada?
Fuj
3 miesiące temu
Obrzydlistwo
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić