Jajka smażone w skorupkach. Doskonała przekąska na Wielkanoc
Jajka smażone w skorupkach to sprawdzony klasyk wielkanocny. W tym roku także nie może zabraknąć go na świątecznym stole. Sprawdź jak przygotować tę przekąskę.
Źródło zdjęć: © getty images
Jajka smażone w skorupkach to przepis, który na pewno jest znany w wielu domach. Ta przekąska doskonale urozmaici wielkanocny stół. I chociaż jest bardziej kaloryczna, to nie da się ukryć, że też lepiej smakuje. Farsz do jajek może urozmaicić swoimi ulubionymi dodatkami np. suszonymi pomidorami lub pieczarkami.
Nagrał go i wysłał na policję. Teraz każdy zobaczy, co zrobił kierowca
Jajka smażone w skorupkach. Potrzebne składniki:
- 6 jajek
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku/koperku (może być mieszanka)
- 2 łyżki masła
- sól i pieprz
- 3 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka masła do smażenia
Czytaj także: Ewa Wachowicz poleca. Pieczeń na Wielkanoc
Jajka smażone w skorupkach. Sposób wykonania:
- jaja ugotuj na twardo i ostudź
- po ostudzeniu nie obieraj jajek, przekrój je na połówki
- nie uszkadzając skorupek wyjmij jajka i drobno je posiekaj
- jajka wymieszaj ze szczypiorkiem i masłem
- dopraw solą i pieprzem
- napełnij farszem skorupki
- panieruj w bułce i smaż na maśle aż do zarumienienia
Czytaj także: Żurek wielkanocny inaczej. Jeden składnik zmienia smak
Źródło artykułu: o2pl