Kotlety mielone po rosyjsku. Dodaj jeden tajemniczy składnik
Kotlety mielone to bardzo proste w przygotowaniu i pyszne danie. Poniżej prezentujemy przepis na nieco inne kotlety - przysmak rosyjskich gospodyń z dodatkiem sekretnego składnika.
Źródło zdjęć: © Pixabay
Do zrobienia kotletów mielonych po rosyjsku nie potrzebujesz jajek i bułki tartej. Mięso mielone należy połączyć tylko z przyprawami, cebulą i odrobiną wody gazowanej. Niektóre gospodynie dodatkowo przed smażeniem rzucają mięsem kilka razy, by pozbyć się pęcherzyków powietrza. Kotlety mielone podawaj z młodymi ziemniakami i surówką lub według uznania.
Przepis na kotlety mielone po rosyjsku. Składniki:
- 600 g mięsa mielonego
- 2 cebule
- po 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego, czerwonego i chilli
- 150 ml wody gazowanej
- 3 łyżki oleju
- sól
Czytaj także: Pieczone sushi z TikToka. Nowa wersja japońskiego dania
Przepis na kotlety mielone po rosyjsku. Wykonanie:
- do mięsa mielonego dodaj przyprawy i ręką wymieszaj wszystko razem
- dodaj wodę gazowaną i ponownie wymieszaj
- mięso przykryj folią i wstaw na 2 godziny do lodówki
- po tym czasie do mięsa dodaj pokrojoną w kosteczkę cebulę
- formuj kotlety
- kotlety mielone smaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron
Czytaj także: Kurczak z mąki? Ten przepis to hit TikToka, jest obłędny
Sprawdzony przepis na smaczną przekąskę. Kokosowe racuchy z jabłkami
Źródło artykułu: o2pl