Przepis Magdy Gessler na karkówkę. Idealna na wiosennego grilla

29

Wiosna już za oknem, a majówka zbliża się wielkimi krokami. Jedną z popularnych wśród Polaków aktywności jest grillowanie, na przykład – karkówki. Może warto przyrządzić ją zgodnie z przepisem Magdy Gessler? W końcu zna się na kuchni jak mało kto!

Przepis Magdy Gessler na karkówkę. Idealna na wiosennego grilla
Zbliża się sezon grillowania. Może warto przygotować karkówkę według przepisu Magdy Gessler? (Getty Images)

Magda Gessler jest nie tylko doświadczoną restauratorką, lecz także utalentowaną kucharką. Najlepiej świadczy o tym fakt, że wymyślone przez gwiazdę TVN przepisy cieszą się niesłabnącą popularnością. Ten na karkówkę na pewno was nie rozczaruje.

Przepis Magdy Gessler na karkówkę – potrzebne składniki

  • dwie łyżki miodu
  • mała puszka koncentratu pomidorowego
  • kilogram świeżej karkówki
  • jedna czwarta łyżeczki startego imbiru
  • jedna druga łyżeczki mielonego pieprzu
  • jedna czwarta startej cebuli
  • ząbek czosnku
  • jedna czwarta łyżeczki cząbru
  • szczypta kminu
  • majeranek

Przepis Magdy Gessler na karkówkę – sposób przygotowania

  • W misce umieść wszystkie produkty – wyjątek stanowią majeranek oraz karkówka – i dokładnie ze sobą wymieszaj.
  • Pokrój karkówkę w plastry o średniej grubości, po czym włóż je do przygotowanej wcześniej marynaty.
  • Dokładnie wysmaruj plasterki karkówki marynatą i odstaw na pół godziny.
  • Po upływie wskazanego czasu połóż plasterki karkówki na ruszt, dopraw je majerankiem.

Tak przygotowane plasterki karkówki grillujmy, aż obie strony dokładnie się zarumienią. Możesz je podawać w towarzystwie chleba, warzyw, a nawet dodać odrobinę sosu!

Zobacz także: Zobacz też: Prosto z grilla. Pomysł na amerykańskie grillowane kanapki
Autor: EKO
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić