Sekret urody Joanny Przetakiewicz. Przepis na letnią sałatkę

16

Joanna Przetakiewicz mimo swoich 54 lat olśniewa urodą. Jest wręcz ikoną dla milionów Polek. Sama otwarcie przyznaje, że dba o siebie. Jej sposoby jednak niemalże nie różnią się od naszych - sen, sport i zdrowe odżywianie. I to właśnie to ostatnie jest kluczowe. Jej przepis na letnią sałatkę bije rekordy popularności - jest zdrowa, pyszna i niskokaloryczna!

Sekret urody Joanny Przetakiewicz. Przepis na letnią sałatkę
Letnia sałatka Joanny Przetakiewicz (Facebook, Instagram, Joanna Przetakiewicz)

Joanna Przetakiewicz wie co dobre. Jadała w najlepszych restauracjach świata. Businesswoman ceni sobie jednak posiłki przygotowane w zaciszu swojej kuchni. To właśnie one sprawiają jej najwięcej radości.

Jednak jak na prawdziwą kobietę interesu przystało, Joanna nie ma czasu na wielogodzinne gotowanie. Dlatego często przygotowuje sałatki. Ta jest jej ulubioną na letni czas. Zdrowo, szybko, pysznie, sycąco i co najważniejsze - niskokalorycznie. Czy można sobie wyobrazić coś lepszego?

A jeszcze w dodatku taka żywność może poprawić nasz metabolizm. Lekkie jedzenie przyczynia się także do pozbywania się z organizmu toksyn. Coś wspaniałego! Nie czekaj i przetestuj już dziś!

Letnia sałatka Joanny Przetakiewicz. Składniki:

Sałatka:

  • roszponka
  • rukola
  • gruszka
  • ser pleśniowy
  • czerwona porzeczka
  • jeżyny
  • truskawki
  • opcjonalnie: maliny
  • orzechy włoskie

Sos do sałatki:

  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka soku z malin

Letnia sałatka Joanny Przetakiewicz. Sposób przygotowania:

  • Sałatkę możemy przygotować na dużym talerzu lub w misce.
  • Na spód wykładamy rukolę i roszponkę.
  • Ser pleśniowy kroimy w kostkę i wykładamy na sałatę.
  • Gruszkę obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki.
  • Następnie dodajemy umyte i osuszone owoce: porzeczkę, jeżyny, truskawki przekrojone na pół oraz maliny.
  • Orzechy prażymy na suchej patelni i posypujemy nimi sałatkę.
  • W małej miseczce łączymy 3 łyżki oliwy, 2 łyżki octu balsamicznego oraz łyżkę soku z malin.
  • Sałatkę polewamy sosem. Gotowe!

Koniec roboty. Smacznego!

Autor: KLS
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić