Sprawdzony wakacyjny przepis. Ryba lepsza niż nad morzem

Masz ochotę na wakacyjne danie, ale do urlopu jeszcze daleko? Ten przepis musisz wypróbować już teraz, bo ta ryba jest lepsza niż nad morzem! To prawdziwe niebo w gębie!

Zdjęcie ilustracyjneZdjęcie ilustracyjne
Źródło zdjęć: © YouTube

Ryba lepsza niż nad morzem? To możliwe? Okazuje się, że tak! Nie potrzebujesz do tego wiele czasu i składników z kosmosu. Zastosuj się do tego przepisu i ciesz się wakacjami w swojej kuchni już dzisiaj. Smacznego!

Chrupiąca panierka, soczysty środek i prawdziwie słony posmak Bałtyku. Kojarzy wam się to z wakacjami? Nam bardzo. I właśnie dlatego, nie ma na co czekać. Szczególnie że ryby są źródłem kwasów tłuszczowych, które doskonale wpływają na nasze zdrowie.

Udzielił związkowych porad. "Do dziewczyny trzeba być podrychtowanym"

Do ryby możesz dodać inne pyszności wedle uznania. Doskonale sprawdzi się zestaw znany z nadmorskich kurortów - ryba podana z frytkami i surówką, ale nic się nie przejmuj, jeśli jesteś na diecie.

A że, jak to się mówiło, rybka lubi pływać, dobrze sprawdzą się do niej napoje wyskokowe. Jest więc idealnym daniem do przygotowania na garden party wśród znajomych lub sąsiadów.

Przepis na rybę lepszą niż nad morzem. Składniki:

  • 400 g fileta z białej morskiej ryby
  • 300 g mąki pszennej
  • 300 ml zimnego jasnego piwa
  • 10 g proszku do pieczenia
  • sól
  • pieprz
  • olej

Przepis na rybę lepszą niż nad morzem. Wykonanie:

  • Na początku filety rybne dzielimy na mniejsze kawałki.
  • Doprawiamy je solą i pieprzem. Nie zaszkodzi skropić ich również sokiem z cytryny.
  • Tak przygotowaną rybę odstawiamy na kilkanaście minut.
  • W tym czasie przesiąknie ona smakiem przypraw.
  • Mąkę przesiewamy do miski razem z proszkiem do pieczenia.
  • Mieszankę stopniowo wzbogacamy o zimne piwo.
  • Składniki łączymy ze sobą przy użyciu drewnianej łyżki.
  • Trzeba robić to delikatnie. W przeciwnym wypadku ciasto straci na swojej puszystości.
  • Kawałki ryby obtaczamy w mące, a następnie zanurzamy je w cieście.
  • Tak przygotowane frykasy umieszczamy na rozgrzanym oleju.
  • Smażymy je z obu stron na złocisty kolor.
Źródło artykułu: o2pl
Wybrane dla Ciebie
Walczył z Rosjanami. Hoang Tran skazany
Walczył z Rosjanami. Hoang Tran skazany
Przyłapani w Rossmannie. Ich twarze zobaczą wszyscy. Komunikat policji
Przyłapani w Rossmannie. Ich twarze zobaczą wszyscy. Komunikat policji
"Zimno, boli". Ukrainka wypadła z drugiego piętra
"Zimno, boli". Ukrainka wypadła z drugiego piętra
Nie żyje Rafał Kołsut. Był gwiazdą "Ziarna"
Nie żyje Rafał Kołsut. Był gwiazdą "Ziarna"
Wyniki Lotto 04.12.2025 – losowania Lotto, Lotto Plus, Multi Multi, Ekstra Pensja, Ekstra Premia, Mini Lotto, Kaskada
Wyniki Lotto 04.12.2025 – losowania Lotto, Lotto Plus, Multi Multi, Ekstra Pensja, Ekstra Premia, Mini Lotto, Kaskada
Polskie piłkarki ręczne wygrały z Argentyną. Szczere słowa trenera
Polskie piłkarki ręczne wygrały z Argentyną. Szczere słowa trenera
Szukasz drzewka na święta? Prawnik mówi, na co zwrócić uwagę
Szukasz drzewka na święta? Prawnik mówi, na co zwrócić uwagę
Igrzyska 2026 - olimpijski ogień dotarł do Rzymu. Powrót po prawie 20 latach
Igrzyska 2026 - olimpijski ogień dotarł do Rzymu. Powrót po prawie 20 latach
Eksplozja powerbanka. Zostały tylko czarne ślady
Eksplozja powerbanka. Zostały tylko czarne ślady
Zawiózł rosyjskiego drona do domu. Myślał, że to zabawka
Zawiózł rosyjskiego drona do domu. Myślał, że to zabawka
Zmarł Leszek Gierszewski. Był jednym z najbogatszych Polaków
Zmarł Leszek Gierszewski. Był jednym z najbogatszych Polaków
Rosja zablokowała popularny komunikator. "Organizowanie działań terrorystycznych"
Rosja zablokowała popularny komunikator. "Organizowanie działań terrorystycznych"