Ten przepis to skarb. Błyskawiczna zupa pomidorowa babci

8

Chcesz mieć sycący, superszybki prosty posiłek? Zależy ci jednak, żeby zawierał smaki dzieciństwa? Nic prostszego! Ten przepis na błyskawiczną zupę pomidorową babci w nowoczesnej wersji ułatwi ci życie. Gwarantujemy, że będziesz wracać do niego bardzo często!

Ten przepis to skarb. Błyskawiczna zupa pomidorowa babci
Zdjęcie ilustracyjne (YouTube)

Błyskawiczna zupa pomidorowa? To możliwe? Z tym przepisem tak! W dodatku jest tak pyszna, że lepiej przygotować zapas, bo znika z talerzy jeszcze szybciej niż powstaje. Smacznego!

Przepis na szybką zupę pomidorową babci. Składniki:

  • puszka pomidorów w zalewie (wersja nowoczesna)
  • ok. 1,5 l bulionu warzywnego
  • 4 łyżki ryżu
  • sól, pieprz - do smaku
  • 100 ml kwaśnej śmietany

Przepis na szybką zupę pomidorową babci. Wykonanie:

  • Zagotuj bulion i wrzuć do niego pomidory z puszki wraz z zalewą.
  • Pogotuj, aż pomidory się rozpadną.
  • Dodaj ryż i gotuj, aż będzie miękki.
  • Dopraw śmietaną - kwaśną śmietanę trzeba zahartować, wlewając do niej kilka łyżek gorącego wywaru, wymieszać i dopiero wtedy wlać do zupy. Dopraw do smaku.
  • Podawaj z dużą ilością natki lub z porwanymi ręcznie listkami bazylii.
Autor: KLS
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić