To idealny prezent na Dzień Mamy. Przepis na domowe "Michałki"

3

Szukasz prezentu na Dzień Mamy last minute? Masz urwanie kapelusza i wiesz, że nie zdążysz niczego kupić po drodze? Nie martw się. Przepis na domowe "Michałki" uratuje Ci życie. Smakują jak te sklepowe!

To idealny prezent na Dzień Mamy. Przepis na domowe "Michałki"
Zdjęcie ilustracyjne (YouTube)

Domowe "Michałki"? Te pyszne cukierki od lat są jednymi z najczęściej kupowanych z różnych okazji. Jeśli jednak nie znajdziesz ich po drodze, lub zwyczajnie nie masz czasu na szukanie, nic straconego. Te z przepisu smakują tak samo, a nawet lepiej niż te sklepowe, a mama z pewnością ucieszy się z takiego prezentu w dniu jej święta. I wilk syty i owca cała. Smacznego!

Domowe "Michałki". Składniki:

  • 1,5 łyżki masła orzechowego
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • 2 łyżeczki posiekanych orzechów np. nerkowców
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 3 łyżeczki kakao

Domowe "Michałki". Wykonanie:

  • Do miski wrzucamy masło orzechowe oraz mąkę.
  • Roztapiamy olej kokosowy i wlewamy do miseczki z masłem i mąką.
  • Całość blendujemy.
  • Dosypujemy kakao oraz posiekane orzechy i ponownie blendujemy na dość jednolitą masę.
  • Tak przygotowaną masę przekładamy do foremki na wysokość około 1,5 - 2 cm wysokości.
  • Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
  • Po tym czasie wyciągamy i kroimy na kawałki wielkości cukierków.
  • W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę i obtaczamy w niej nasze cukierki (dobrze, jeśli polewa odrobinę przestygnie, aby nasze cukierki nie rozkleiły się).
Autor: KLS
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić