Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
ESO
|
aktualizacja

Wystarczy kilka minut. Sprawdzony przepis na sernik, który nigdy nie opada

3
Podziel się:

Sernik to jedno z ulubionych ciast Polaków. Można przygotować go na wiele różnych sposobów. Z rodzynkami, z brzoskwiniami, na kruchym spodzie itd. My przedstawiamy przepis na bardzo prosty w przygotowaniu sernik, który nigdy nie opada.

Wystarczy kilka minut. Sprawdzony przepis na sernik, który nigdy nie opada
Sernik to jedno z ulubionych ciast Polaków. (Pixabay)

Na rodzinnym przyjęciu nie może zabraknąć pysznego i mokrego w środku sernika. Oto przepis na szybki i wyjątkowo delikatny w smaku sernik bez spodu. Jeżeli lubisz sernik z rodzynkami, możesz je dodać przed wyłożeniem masy do formy. Gwarantujemy, na jednym kawałku się nie skończy, więc możesz od razu podwoić porcję i przygotować sernik w dużej blaszce. Smacznego!

Przepis na sernik, który nigdy nie opada. Potrzebne składniki:

  • 3 jajka
  • 125 g masła
  • 5 czubatych łyżek cukru pudru
  • 500 g twarogu sernikowego
  • 16 g cukru wanilinowego
  • 70 ml śmietanki 36 proc.
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • odrobina bułki tartej


Przepis na sernik, który nigdy nie opada. Sposób wykonania:

  • żółtka oddziel od białek
  • białka ubij na sztywną pianę
  • w misce ucieraj masło mikserem, a następnie dodawaj po jednym żółtku i po jednej łyżce cukru pudru ciągle ucierając
  • następnie dodaj twaróg sernikowy, cukier wanilinowy, śmietankę, mąkę ziemniaczaną i na koniec wcześniej ubite białka
  • wszystko razem wymieszaj delikatnie szpatułką, tak by piana nie opadła
  • masę serową przełóż do okrągłej formy wysmarowanej masłem i bułką tartą
  • sernik wstaw do nagrzanego do 170 st. C piekarnika i piecz ok. 60-70 minut (góra/dół)
Zobacz także: Błyskawiczny przepis na brownie. Sekretem jest jeden składnik
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(3)
zegarmistrz
2 miesiące temu
a od kiedy czas pieczenia nie wlicza sie do czasu przygotowania? no chyba ze wg was godzina+ to kilka minut???
sad
2 miesiące temu
Jeśli on nigdy nie opada to czemu mam delikatnie mieszać żeby nie opadł?
Vagabunda
2 miesiące temu
Nie ma jak to przepis na ciasto, bez podania wielkości formy.
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić