Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
MMC
|

Za drogo nad morzem? Przepis na doskonałą smażoną rybę

19
Podziel się:

Ceny za smażoną rybę stały się w tym rok hitem sieci. Jednak dobrą rybę bez problemu możesz usmażyć w domu. Wiemy, jak to zrobić, żeby wyszła jeszcze lepsza niż w barze!

Za drogo nad morzem? Przepis na doskonałą smażoną rybę
Smażona ryba najlepiej smakuje skropiona sokiem z cytryny. (Getty Images)

Nad morzem za drogo? Albo na swoje wakacje musisz jeszcze poczekać? Smażona ryba może dać ci namiastkę nadmorskiego wyjazdu. Mamy przepis na taką, która wychodzi zawsze doskonała. Wybierz swoją ulubioną rybę (polecamy dorsza, okonia nilowego lub mintaja, które są bardzo prostymi rybami do smażenia nawet dla początkujących kucharzy).

Przepis na smażoną rybę. Składniki:

  • kawałek mrożonej ryby, wybierz taką, jaką lubisz
  • 1/3 szklanki mąki
  • 1/3 szklanki bułki tartej
  • 1/3 szklanki mąki kukurydzianej
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Przepis na smażoną rybę. Wykonanie:

  • Rybę rozmroź, odsącz z niej wodę
  • Jajko roztrzep w misce
  • Mąkę kukurydzianą wymieszaj z bułką tartą
  • Rybę najpierw obtocz w zwykłej mące, później w jajku i na koniec w mieszance bułki tartej z mąką kukurydzianą
  • Czynność powtórz
  • Smaż na głębokim rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru z obu stron
  • Usmażoną rybę najpierw połóż na ręcznik papierowy, by ściekł z niej tłuszcz
Zobacz także: Zrobiliśmy test ryb ze smażalni nad morzem. Wynik był dla nas zaskakujący
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(19)
Selekcjoner
rok temu
Przepis na gotowaną wodę, poproszę
Ponkol
rok temu
Przestałem czytać po "kup mrożona rybę".
Kwirlejka
rok temu
Bez przyprawiania ???
Zbyder
rok temu
Panierka zabiją smak i wartości ryb,po co ta buła nalepiona. Wszak w domu chodzi o smak a nie o kilogramy do pozarcia. Bule zjedz oddzielnie, albo wtedy gdy przypadkiem połkniesz niewielka ość.
Aaaa
rok temu
Olejcie te ryby nad morzem,te 10 dni to można wytrzymać,na warzywach ale te przy pisie mają cenę mięsa, wziąść coś z domu, dokupić coś ugotować jeśli ma się domek z kuchnią a przegryźć frytkami, hotdogiem z parówkami z mom, kebab kilkudniowy, tylko piwa się można napić oczywiście zimnego i w rozsądnej cenie
Okoń
rok temu
A ja się pytam? Po co tyle panierki? Chyba tylko po to żeby napchać brzuch. Wolę zjeść dwa kawałki ryby niż to coś, co ginie w odmętach panierowania. Wolno mi , i stać hehe
Rafał T
rok temu
Proponuje dla smaku morskiej bryzy dodać szczyptę bałtyckich sinic❗
Iza
rok temu
Jestem nad morzem i ceny są Ok. Nie nakręcajcie serio innych. Nie stać Cię siedź w domu.
Walek
rok temu
Nad morzem serwują PANGĘ a la dorsz lub a la mintaj
Karolina
rok temu
Po rozmrozeniu fragment ryby pływa w wodzie a podczas obrobki sie tozpada. Ohyda.
Wiola
rok temu
Dlaczego mrożona ryba?
Rysownik Suke...
rok temu
Ja robię swoim sposobem i jest pyszna rybę przyprawiam sok z cytryny sól pieprz rybę obtaczam w mące potem w jajku i smaże na dobrym oleju na patelni jest zawsze złocista soczysta idealna
Lidka
rok temu
Po pierwsze weź zapakuj patelnię i olej do walizki 😂
Warszawiak
rok temu
Przepis pisany przez restauratora z śmierdzącej restauracji z nad morza.
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić