o2 - Serce Internetu
Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
  • QUIZY
Wróć na
MMC
|

Za drogo nad morzem? Przepis na doskonałą smażoną rybę

19
Podziel się

Ceny za smażoną rybę stały się w tym rok hitem sieci. Jednak dobrą rybę bez problemu możesz usmażyć w domu. Wiemy, jak to zrobić, żeby wyszła jeszcze lepsza niż w barze!

Za drogo nad morzem? Przepis na doskonałą smażoną rybę
Smażona ryba najlepiej smakuje skropiona sokiem z cytryny. (Getty Images)
bEDJexJx

Nad morzem za drogo? Albo na swoje wakacje musisz jeszcze poczekać? Smażona ryba może dać ci namiastkę nadmorskiego wyjazdu. Mamy przepis na taką, która wychodzi zawsze doskonała. Wybierz swoją ulubioną rybę (polecamy dorsza, okonia nilowego lub mintaja, które są bardzo prostymi rybami do smażenia nawet dla początkujących kucharzy).

Przepis na smażoną rybę. Składniki:

  • kawałek mrożonej ryby, wybierz taką, jaką lubisz
  • 1/3 szklanki mąki
  • 1/3 szklanki bułki tartej
  • 1/3 szklanki mąki kukurydzianej
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
bEDJexJz

Przepis na smażoną rybę. Wykonanie:

  • Rybę rozmroź, odsącz z niej wodę
  • Jajko roztrzep w misce
  • Mąkę kukurydzianą wymieszaj z bułką tartą
  • Rybę najpierw obtocz w zwykłej mące, później w jajku i na koniec w mieszance bułki tartej z mąką kukurydzianą
  • Czynność powtórz
  • Smaż na głębokim rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru z obu stron
  • Usmażoną rybę najpierw połóż na ręcznik papierowy, by ściekł z niej tłuszcz
bEDJexJF
Zobacz także: Zrobiliśmy test ryb ze smażalni nad morzem. Wynik był dla nas zaskakujący
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
bEDJexKa
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(19)
Selekcjoner
3 miesiące temu
Przepis na gotowaną wodę, poproszę
Ponkol
3 miesiące temu
Przestałem czytać po "kup mrożona rybę".
Kwirlejka
3 miesiące temu
Bez przyprawiania ???
bEDJexKb
Zbyder
3 miesiące temu
Panierka zabiją smak i wartości ryb,po co ta buła nalepiona. Wszak w domu chodzi o smak a nie o kilogramy do pozarcia. Bule zjedz oddzielnie, albo wtedy gdy przypadkiem połkniesz niewielka ość.
Aaaa
3 miesiące temu
Olejcie te ryby nad morzem,te 10 dni to można wytrzymać,na warzywach ale te przy pisie mają cenę mięsa, wziąść coś z domu, dokupić coś ugotować jeśli ma się domek z kuchnią a przegryźć frytkami, hotdogiem z parówkami z mom, kebab kilkudniowy, tylko piwa się można napić oczywiście zimnego i w rozsądnej cenie
Okoń
3 miesiące temu
A ja się pytam? Po co tyle panierki? Chyba tylko po to żeby napchać brzuch. Wolę zjeść dwa kawałki ryby niż to coś, co ginie w odmętach panierowania. Wolno mi , i stać hehe
Rafał T
3 miesiące temu
Proponuje dla smaku morskiej bryzy dodać szczyptę bałtyckich sinic❗
Iza
3 miesiące temu
Jestem nad morzem i ceny są Ok. Nie nakręcajcie serio innych. Nie stać Cię siedź w domu.
Walek
3 miesiące temu
Nad morzem serwują PANGĘ a la dorsz lub a la mintaj
Karolina
3 miesiące temu
Po rozmrozeniu fragment ryby pływa w wodzie a podczas obrobki sie tozpada. Ohyda.
Wiola
3 miesiące temu
Dlaczego mrożona ryba?
Rysownik Suke...
3 miesiące temu
Ja robię swoim sposobem i jest pyszna rybę przyprawiam sok z cytryny sól pieprz rybę obtaczam w mące potem w jajku i smaże na dobrym oleju na patelni jest zawsze złocista soczysta idealna
Lidka
3 miesiące temu
Po pierwsze weź zapakuj patelnię i olej do walizki 😂
bEDJexJT
Warszawiak
3 miesiące temu
Przepis pisany przez restauratora z śmierdzącej restauracji z nad morza.
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić