Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
KAM
|
aktualizacja

Dodaje lat, skraca życie. Wyeliminuj z diety zanim będzie za późno

182
Podziel się

Codzienny jadłospis ma ogromny wpływ na naszą kondycję zdrowotną, wygląd i samopoczucie. Niestety, obecność niektórych produktów w diecie powoduje, że szybciej się starzejemy. Sprawdź, jakiej żywności lepiej unikać.

Syrop glukozowo-fruktozowy wpływa niekorzystnie na wygląd naszej skóry
Syrop glukozowo-fruktozowy wpływa niekorzystnie na wygląd naszej skóry
bETxFKLF

Czerwone mięso i wędliny to produkty, które mogą przyczyniać się do pojawiania się zmarszczek. Wyniki badań przeprowadzonych przez naukowców z Cleveland Clinica Wellnes Institute wykazały, że artykuły te nie tylko przyspieszają proces starzenia, ale także podnoszą ryzyko rozwoju miażdżycy i wpływają negatywnie na pracę nerek. Czerwone mięso ma w sobie sporo szkodliwych tłuszczów nasyconych, a wędliny z supermarketów często zawierają sztuczne polepszacze smaku i koloru oraz szkodliwe konserwanty.

Nie od dzisiaj wiadomo, że nadmiar alkoholu prowadzi do rozwoju wielu poważnych chorób. Poza tym napoje alkoholowe wypłukują cenne składniki odżywcze z organizmu oraz wysuszają i podrażniają naszą skórę. Amerykańskie Stowarzyszenie Badań nad Rakiem ostrzega, że spożywanie alkoholu podnosi tempo skracania telomerów, przez co organizm szybciej się starzeje.

bETxFKLH

Kawa zawiera kofeinę, która w nadmiarze powoduje odwodnienie organizmu i wpływa na nasz wygląd. Najbardziej szkodliwa jest kawa z dodatkiem cukru i tłustego mleka, które dostarczają nam mnóstwo pustych kalorii.

Napoje gazowane mają w swoim składzie znaczne ilości cukru, słodzików i sztucznych barwników dlatego przyśpieszają proces starzenia i podnoszą ryzyko cukrzycy typu 2. Ich również należy unikać.

bETxFKLN

Podobnie jest z wysokoprzetworzoną żywnością. Artykuły spożywcze takie jak gotowe hamburgery czy frytki zawierają tłuszcze trans, sól i cukier. Regularne żywienie się śmieciowym jedzeniem wyniszcza komórki w całym organizmie przez co szybciej się starzejemy.

Syrop glukozowo–fruktozowy to popularny dodatek, który występuje m.in. w słodyczach, napojach, dżemach, jogurtach, serkach i sosach. Nadmiar tego składnika w diecie przyśpiesza starzenie się naszego ciała, przyczynia się do wysokiego stężenia złego cholesterolu we krwi i podnosi poziom trójglicerydów.

Zbyt duża ilość cukru białego także przyczynia się do pojawiania się zmarszczek. Ponadto zmniejsza ilość kolagenu, powoduje nadwagę, zwiększa ryzyko cukrzycy i chorób układu krążenia.

Rafinowane węglowodany np. syrop kukurydziany lub biała mąka gwałtownie podnoszą poziom glukozy we krwi i sprawiają, że jesteśmy głodni. Rafinowane oleje roślinne poddane wysokiej temperaturze również wpływają negatywnie na zdrowie i wygląd naszego organizmu.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

bETxFKMi
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(182)
Młoda
miesiąc temu
Siostra mojej mamy żyła 90 lat nie brała nigdy leków nawet nie była zapisana w przychodni. Całe życie jadła wędliny i kiełbasy bo mąż był rzeźnikiem i jak opowiadała rozdawała lub kotom i psom przez okno wyrzucała. Ja stale na diecie i już był zawał. I o co chodzi.
jak
2 miesiące temu
nie wierzę - to propaganda
Nick
3 miesiące temu
Lepiej brzydko wyglądać i żyć 100 lat
bETxFKMj
jaś
4 miesiące temu
Najgorszy jest kalendarz, ten to dopiero dodaje zmarszczek.
Znachor
4 miesiące temu
Z tego wszystkiego wynika, że jedzenie i picie czegokolwiek jest szkodliwe. Dlatego wszyscy umierają.
proponuję
4 miesiące temu
wszystkim narzekającym,odżywianie promieniami słonecznymi-- tak jak czynił to Stachurski...
mirek
4 miesiące temu
a ja powiem tak ; niebezpiecznie jest żyć bo można umrzeć ! (a oddychanie tym zasyfiałym powietrzem jakie mamy na co dzień to wpływa korzystnie zapewne tylko na sex)
Jerzy
4 miesiące temu
Czytanie takich bzur, skraca zycie powojnie a pisanie - trzykrotnie.
kat
4 miesiące temu
Dlaczego na torebkach cukru nie ma napisów- spożycie szkodzi zdrowiu????
J23
4 miesiące temu
większych głupotów dawno nie czytał.
Stach
4 miesiące temu
Po zapoznaniu się z powyzszą treścią moźna przyjąć , źe najlepiej nic nie jeść a będziesz długo źyć .
adi
4 miesiące temu
Naukowcy. Właśnie nieco wyżej na portalu jest artykuł o słodzikach dodawanych do wszystkiego co się da zamiast cukru. Ni o co ?. Ano najpierw cudo które uchroni nas przed chorobami "od cukrowymi" a teraz świństwo i trucizna szkodząca. I ja mam wierzyć w te bajdurzenia pseudo naukowców. Za pół roku, rok okaże się że jednak mięso dobre jest.
uśmiech
4 miesiące temu
....i co byś nie kombinował to i tak musisz umrzeć.
bETxFKMb
Stanko
4 miesiące temu
Mam 92 lata i bystry umysł. Całe życie jadłem mięso i wędliny.....
...
Następna strona
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić