o2 - Serce Internetu
Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
  • Quizy
Wróć na
mmc
|

Sekretny składnik burgerów z McDonalda. Mało osób o tym wie

24
Podziel się

Wiele osób zachodzi w głowę, jak krojone są warzywa w McDonaldzie, że zawsze wyglądają tak perfekcyjnie i zawsze są tak samo smaczne. TikTokerka zdradziła sekret.

Sekretny składnik burgerów z McDonalda. Mało osób o tym wie
Suszona cebula z McDonalda. (TikTok)
bDTSEeMR

Perfekcyjnie pokrojona cebula w McDonaldzie to nic innego, jak zwykła, suszona cebula. Okazało się, że żaden pracownik wcale nie musi stać godzinami i mozolnie kroić cebuli, by osiągnąć jej idealny kształt, który jest taki sam niemal na całym świecie.

TikTokerka pracująca w amerykańskim McDonaldzie pokazała, jak przygotowuje się taką cebulę. Suszone warzywa zalewa się wodą i wstawia na godzinę do lodówki.

bDTSEeMT

Po tym czasie wyjmuje się je, odsącza wodę i cebula jest gotowa do podania. Trudno poznać, że była suszona. Okazuje się jednak, że temat ten stał się przedmiotem sporu.

Nagranie obejrzało prawie trzy miliony widzów. Wśród nich zleźli się pracownicy McDonalda z całego świata.

Mówią, że nie wszędzie panuje taka praktyka. W niektórych lokalach cebula jest świeża, w innych zależne jest to od serwowanego dania.

bDTSEeMZ

Niemniej jest to raczej najpopularniejszy sposób przygotowania cebuli do burgerów. Wielu pracowników McDonalda przyznało, że do podstawowej wersji burgera używa się właśnie suszonej cebuli moczonej w wodzie.

Filmiki "zdradzające tajemnice McDonalda" stają cię coraz bardziej popularne. Pracownicy zdradzają sposoby, jakie wymyśliła ta ogromna korporacja, by dania na całym świecie były do siebie jak najbardziej podobne, i aby niemal wszędzie jednakowo smakowały.

Zobacz także: Protest pracowników McDonald's
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
bDTSEeNu
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(24)
Carlos
7 miesięcy temu
Unikam tej restauracji ile tylko mogę. Serio chcesz być zdrowy jedz zdrowo.
Kazik
7 miesięcy temu
Sorry ,ale nie jadam stolca
Maxi
7 miesięcy temu
W Ameryce to nawet mają jajecznicę w proszku, żeby ich nikt nie pozwał na grubą kasę jakby mini kawałek skorupki znalazł się przypadkiem.
bDTSEeNv
Wysportowany
7 miesięcy temu
Jem maca regularnie cieszę się świetna kondycja i zdrowiem, jak komis nie pasuje niech nie je i tyle... Same negatywy a kolejki że ho ho i jakoś większość ludzi w tych kolejkach jest szczupłych... Hmm spisek...
Kasia
7 miesięcy temu
Ja również unikam. Najwyżej skuszę się na kawę. Zawsze po jedzeniu tam nam wzdęcia i gazy. Posiłek wcale nie syci i mimo że przyjmujedz dawkę 1800 kcal to po godzinie znów jesteś głodny!
Najnowsze komentarze (24)
Światła Beata
3 tyg. temu
Jeść czy nie jeść oto jest pytanie? Każdy wie że to śmieci i naprawdę trzeba bardzo się obecnie starać aby jeść zdrowo, mądrze i do tego smacznie. To jest wyższa szkoła jazdy. Jeszcze nikomu jeden mc nie zaszkodził za bardzo , ale jedzenie które jest głęboko mrożone na dłuższą metę nie będzie miało dobrego wpływu na nasze ciało i umysł. Nie jem w McDonald's bo codziennie przechodzę obok i tak jak tam śmierdzi fuuuuuj tłuszczem to z żadnej innej budy z fastfoodem nie jedzie
jakaś ja
6 miesięcy temu
Dlaczego te bary nazywa się restauracjami???? Przecież to nawet nie umywa się do zwykłego baru z pierogami i naleśnikami.
Paula
6 miesięcy temu
Omijać szerokim łukiem ta restaueacje
edi
7 miesięcy temu
Za restaurację uważam lokal gdzie obsługuje kelner .W tym lokalu byłem dwa razy ze względu na dziecko,ale unikam tego lokalu
Mila
7 miesięcy temu
Jesteś tym co jesz. Nie tykam maca
Anonim
7 miesięcy temu
Oczywiście że jest cebula moczona. Ale używana tylko w tych mniejszych kanapkach. W tych większych używa się zwykej cebuli ale nie jest ona krojona przez pracowników. Jest ona hermetycznie zapakowana. Tylko trzeba wysypać ją do pojemnika. Ale niekiedy brakowało cebuli i ktoś z pracowników szedł do warzywnego
McDonald
7 miesięcy temu
A mnie od jakiegoś czasu po zjedzeniu burgera bolą kiszki. Szczególnie gdy dalej wsiadam w auto i siedzę na fotelu przez jakiś czas, dodam ze nie pokaźnym burgerze tak mam.
Miczun
7 miesięcy temu
Sekretny składnik Mcd rak jelita.
bDTSEeNn
Wysportowany
7 miesięcy temu
Jem maca regularnie cieszę się świetna kondycja i zdrowiem, jak komis nie pasuje niech nie je i tyle... Same negatywy a kolejki że ho ho i jakoś większość ludzi w tych kolejkach jest szczupłych... Hmm spisek...
TwojaStara123
7 miesięcy temu
Wzdęcia i gazy to wy macie, ale po domowym jedzeniu. Nażreć się, wyjeść po żonie i dzieciach, bo przecież nie wyrzucisz. Akurat ci co jedzą w maku owszem wiedzą, że to śmieci, ale jak to razem dobrze smakuje. Jedząc racjonalnie od maka nie przytyjesz dlaczego? Słowo klucz - PORCJOWANIE. Bułka ma określoną wielkość, a wasze podwojne obiady w domu? Porcje jak dla swiniaków.
Sciema🏪
7 miesięcy temu
Spoko tajny skladnik mięsko z trzeciego głębokiego mrozenia🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Kefir
7 miesięcy temu
Zleźli się pracownicy z całego świata? Cudowne.
Maxi
7 miesięcy temu
W Ameryce to nawet mają jajecznicę w proszku, żeby ich nikt nie pozwał na grubą kasę jakby mini kawałek skorupki znalazł się przypadkiem.
Anton
7 miesięcy temu
Gdyby nie młodzież (co pokazuję jak mało dzieci wiedzą o zdrowym żywieniu)to ta "restauracja" padła by już dawno.
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić