Deser w 10 minut, z 3 składników. Przepis na ciasto "Napoleon"

30

Nie masz czasu ślęczeć w kuchni całe dnie, a masz ochotę podać ciasto przy niedzielnym obiedzie? 10 minut na przygotowania w zupełności Ci wystarczy. Do wykonania ciasta "Napoleon" potrzebujesz tylko trzech składników. Nic prostszego, a palce lizać!

Deser w 10 minut, z 3 składników. Przepis na ciasto "Napoleon"
Zdjęcie ilustracyjne (YouTube)

Ciasto "Napoleon" jest banalnie proste w wykonaniu. A przy tym jakie smaczne... Jest tylko jedna sprawa - znika z talerzy jeszcze szybciej, niż jest przygotowane, więc lepiej od razu zrób więcej. A później rozkoszuj się tym wspaniałym smakiem! Smacznego!

Ciasto "Napoleon". Składniki:

  • Ciasto francuskie – 1 kg
  • Masło – 200 g
  • Mleko skondensowane – 400 g

Ciasto "Napoleon". Wykonanie:

  • Posyp blat mąką i rozwałkowuj gotowe ciasto francuskie za pomocą wałka. Pokrój ciasto na kawałki o dogodnej wielkości.
  • Wyłóż blachę do pieczenia papierem i ułóż na nim ciasto.
  • Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz ciasto francuskie przez 20 minut, aż będzie lekko złociste.
  • Gotowe blaty lekko spłaszcz dłońmi.
  • Przygotuj krem.
  • Umieść zmiękczone masło w misce.
  • Masło zalej mlekiem skondensowanym.
  • Ubijaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Zbierz tort.
  • Jeden blat ciasta połóż i równomiernie posmaruj kremem.
  • Przykryj drugim blatem ciasta i posmaruj kremem.
  • W ten sposób zbierz cały tort.
  • Jeden blat ciasta zostaw na kruszonkę.
  • Zmiel go i posyp tort kruszonką.
  • Włóż tort do lodówki na 4 godziny.
  • Po tym czasie wyciągnij go.
  • Gotowe!
Autor: KLS
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić