aktualizacja 

Majówka 2022. Największy błąd grillowania. Nigdy go nie popełniaj

31

Powoli rusza sezon grillowy. Warto odpowiednio przygotować się do pieczenia potraw. Jakiego błędu należy unikać? Podpowiadamy.

Majówka 2022. Największy błąd grillowania. Nigdy go nie popełniaj
Grillowanie (Pixabay)

Wielkimi krokami zbliża się majówka 2022. Długi weekend z pewnością upłynie pod znakiem spotkań rodzinnych czy w gronie znajomych i przyjaciół.

Na pewno wiele osób weźmie się za grillowanie. Do tego tematu trzeba właściwie podejść. W innym przypadku przygotowane potrawy mogą być po prostu niezbyt smaczne.

Grillujesz? Tego unikaj

Niejednokrotnie zdarza się tak, że przygotowujemy marynatę na grilla w ostatniej chwili. To wręcz gigantyczny błąd. Wszystko dlatego, że jedzenie po prostu nie jest w stanie przesiąknąć smakiem i aromatem przyprawy.

Potrawy na grilla powinny być zamarynowane przynajmniej kilka godzin przed pieczeniem. Najlepiej natomiast zabrać się za to dzień wcześniej.

Dzięki temu będą smakować znakomicie. Goście z pewnością będą zachwyceni.

Czym można przyprawiać potrawy? Do przygotowania marynaty można użyć różnych składników, w zależności od preferencji. Bardzo często wykorzystuje się takie produkty jak oliwa z oliwek, sok z cytryny, a także bazylia czy zioła prowansalskie.

Zobacz także: Wstrząsający reportaż z Ukrainy. "Szedł gotować obiad, został zabity"
Autor: MDO
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić