Najlepsza zupa ogórkowa według Magdy Gessler. Przepis mistrzów

20

Magda Gessler pochwaliła się przepisem na najlepszą zupę ogórkową. Dzięki tej recepturze jedno z popularniejszych polskich dań zawsze wyjdzie znakomicie. Koniecznie wypróbuj w swojej kuchni.

Najlepsza zupa ogórkowa według Magdy Gessler. Przepis mistrzów
Zupa ogórkowa Magdy Gessler (AKPA, Pixabay)

Zupa ogórkowa to jedna z najlepszych i najpopularniejszych polskich zup. Każda gospodyni ma swój sprawdzony przepis, który może nieco się różnić od innych. Swoim sposobem na ogórkową podzieliła się niedawno Magda Gessler.

Słynna restauratorka poleciła, aby nie ścierać ogórków kiszonych. Zamiast tego, zdaniem Magdy Gessler warto pokroić je w plastry. Nadadzą niesamowity aromat i będą także pięknie prezentowały się na talerzu.

Zupa ogórkowa Magdy Gessler. Potrzebne składniki


  • 40 dag wieprzowiny, np. żeberek
  • 1 pietruszka
  • 1 kawałek selera
  • 1 por
  • 2 marchewki
  • 5-6 ziemniaków
  • 5-6 ogórków kiszonych
  • sól i pieprz dla smaku
  • 3 łyżki śmietany
  • koperek

Zupa ogórkowa Magdy Gessler. Sposób przygotowania

  • Mięso dobrze opłucz, włóż do garnka i zalej zimną wodą.
  • Obierz pietruszkę i seler, dodaj do wody z mięsem.
  • Do wywar dołóż także oczyszczony por i wszystko gotuj przez około godzinę.
  • Marchew i ziemniaki obierz, a następnie pokrój w kostkę.
  • Z wywaru wyjmij warzywa (seler, pietruszkę oraz por) i dodaj marchewkę z ziemniakami.
  • Gotuj przez około 15 minut.
  • Ogórki kwaszone pokrój w cienkie plasterki i dodaj do zupy.
  • Zupę gotuj jeszcze przez kilka minut, a następnie zestaw z panika.
  • Do śmietany dodaj odrobinę gorącej zupy i rozmieszaj. Całość dolej do zupy.
  • Zupę dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Zobacz także: Smacznego! Znakomity przepis na "Buddha bowl"
Autor: ABA
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić