Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
ABA
|

Najlepsza zupa ogórkowa według Magdy Gessler. Przepis mistrzów

17
Podziel się:

Magda Gessler pochwaliła się przepisem na najlepszą zupę ogórkową. Dzięki tej recepturze jedno z popularniejszych polskich dań zawsze wyjdzie znakomicie. Koniecznie wypróbuj w swojej kuchni.

Najlepsza zupa ogórkowa według Magdy Gessler. Przepis mistrzów
Zupa ogórkowa Magdy Gessler (AKPA, Pixabay)

Zupa ogórkowa to jedna z najlepszych i najpopularniejszych polskich zup. Każda gospodyni ma swój sprawdzony przepis, który może nieco się różnić od innych. Swoim sposobem na ogórkową podzieliła się niedawno Magda Gessler.

Słynna restauratorka poleciła, aby nie ścierać ogórków kiszonych. Zamiast tego, zdaniem Magdy Gessler warto pokroić je w plastry. Nadadzą niesamowity aromat i będą także pięknie prezentowały się na talerzu.

Zupa ogórkowa Magdy Gessler. Potrzebne składniki


  • 40 dag wieprzowiny, np. żeberek
  • 1 pietruszka
  • 1 kawałek selera
  • 1 por
  • 2 marchewki
  • 5-6 ziemniaków
  • 5-6 ogórków kiszonych
  • sól i pieprz dla smaku
  • 3 łyżki śmietany
  • koperek

Zupa ogórkowa Magdy Gessler. Sposób przygotowania

  • Mięso dobrze opłucz, włóż do garnka i zalej zimną wodą.
  • Obierz pietruszkę i seler, dodaj do wody z mięsem.
  • Do wywar dołóż także oczyszczony por i wszystko gotuj przez około godzinę.
  • Marchew i ziemniaki obierz, a następnie pokrój w kostkę.
  • Z wywaru wyjmij warzywa (seler, pietruszkę oraz por) i dodaj marchewkę z ziemniakami.
  • Gotuj przez około 15 minut.
  • Ogórki kwaszone pokrój w cienkie plasterki i dodaj do zupy.
  • Zupę gotuj jeszcze przez kilka minut, a następnie zestaw z panika.
  • Do śmietany dodaj odrobinę gorącej zupy i rozmieszaj. Całość dolej do zupy.
  • Zupę dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Zobacz także: Smacznego! Znakomity przepis na "Buddha bowl"
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(17)
Maro
4 tyg. temu
Gessler to porazka
Maro
4 tyg. temu
Jak widzę i słyszę Gessler to mam dość.
Ogórkową
4 tyg. temu
Wolę z kiszonych ogórków.
Katka
miesiąc temu
Do ogórkowej dodaję na końcu zawsze sporo kopru i przeciśnięty przez praskę czosnek. Pycha! a w wersji lux - chudy boczek pokrojony w drobniutką kosteczkę i podsmażony dość mocno na patelni... Rewelacja! I bez śmietany. I ogórków dużo więcej. Ogórkowa musi być kwaśna! Przynajmniej dla mnie. Ale co dom, to inny przepis.
grazka
miesiąc temu
Wolę swój przepis na ogórkową bo jest bardzo smaczna:}
gość
miesiąc temu
Jej prywatny przepis nieco się różni od przedstawionego,potrzebny jest jeden okazały ogór,w zależności od potrzeb,obrany lub nie-wersja hard,należy go tylko umiejętnie przymocować
Kuchcik
miesiąc temu
Kiedyś kategorycznie zabroniła dodawać cebuli do sałatki jarzynowej. Posłuchałem. Sałatka była mdła i nijaka. Od tamtej pory mam przepisy tej miszczyni w wylocie układu pokarmowego
Jednymtchem
miesiąc temu
Plastry się kleją, lepiej w kostkę.
Przepis
miesiąc temu
Najlepsza ogórkowa, to ogórkowa z ogórków.
Kuba12345
miesiąc temu
A pismakom życzę bolesnej obstrukcji
Waldek
miesiąc temu
Heheh te komentarze. Widze ze Gesslerowa ma tu poważanie i poszanowanie tak samo jak jej program. Ciekawa historia
Maruda
miesiąc temu
Nie lubie ogórków
WC piker
miesiąc temu
Ta ogórkowa wygląda jakby ktoś wody w toalecie nie spuścił 😄
Marika
miesiąc temu
Ile masła bo wiadomo ze bez masła to p.Gessler nie wychodzi z domu hehe
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić