Obiad prawdziwie letni. Przepis na zupę owocową

20

Zupa owocowa to prawdziwy smak dzieciństwa. Jedni jej nienawidzili, inni - kochali. Nie da się jednak ukryć, że ten prosty, szybki obiad od lat króluje na polskich stołach w sezonie letnim. Spróbuj tego przepisu, a przekonasz się, jak wspaniale może smakować.

Obiad prawdziwie letni. Przepis na zupę owocową
Zdjęcie ilustracyjne (YouTube)

Smacznie, zdrowo, kolorowo! Dokładnie takim posiłkiem jest zupa owocowa. Przygotujesz ją niezwykle szybko, a dodatkowym plusem jest fakt, że doskonale smakuje podana na zimno, jak i na ciepło. Mniam!

Zupa owocowa. Składniki:

  • 1 kg ulubionych owoców (porzeczki, wiśnie, truskawki, maliny itp.)
  • 1 l wody
  • 150 ml słodkiej śmietany
  • 250 g makaronu w kształcie gwiazdek
  • 1 łyżka mąki
  • cukier do smaku

Zupa owocowa. Wykonanie:

  • Zagotowujemy w wodzie wcześniej włożone owoce.
  • Całość doprawiamy cukrem do smaku, a następnie dodajemy słodką śmietanę.
  • Gotujemy makaron, odcedzamy, a później hartujemy go w zimnej wodzie.
  • Wszystkie składniki łączymy z zupą owocową.
  • Podajemy według uznania na ciepło bądź na zimno.
Autor: KLS
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić