Zupa, którą podasz jako deser. Przepis na zupę piernikową

0

Jeśli nie masz jeszcze dopiętego menu świątecznego, przepis na zupę piernikową jest właśnie dla ciebie! To idealna propozycja też dla tych, którzy chcą mieć i zupę, i deser. Zaoszczędzi to czasu spędzonego w kuchni.

Zupa, którą podasz jako deser. Przepis na zupę piernikową
Zdjęcie ilustracyjne (YouTube)

Zupa piernikowa to świetna alternatywa do tradycyjnych potraw. Jest słodka, można ją potraktować również jako deser. Mało tego - niektórzy traktują ją również jako śniadanie! Uwaga, szybko znika z talerzy!

Zupa piernikowa. Składniki:

  • kilka pierniczków korzennych
  • garść łuskanych orzechów włoskich
  • 250 g migdałów
  • 250 g suszonych węgierek
  • 0,5 szklanki rodzynek
  • 4 łyżki miodu
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
  • 0,5 łyżeczki imbiru
  • garść migdałów
  • 1,5 l kompotu śliwkowego

Zupa piernikowa. Wykonanie:

  • Zblenduj pierniczki.
  • Następnie pokrój śliwki w kosteczkę.
  • Dorzuć ciasteczka, owoce, orzech i rodzynki do ugotowanego kompotu.
  • Całość jeszcze raz zblenduj.
  • Potem dopraw zupę miodem i przyprawami.
  • Następnie wymieszaj wszystko dokładnie i gotuj na małym ogniu przez kilkanaście minut.
Autor: KLS
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić