Kamil S. Sikora| 

Trzy składniki. Gigantyczne wsparcie przy bólu pleców i stawów

0

Każdy, kto kiedykolwiek cierpiał z powodu bólu pleców, nóg czy stawów, doskonale wie, jak bardzo uciążliwe są te dolegliwości. Żeby złagodzić ich objawy i znowu zacząć normalnie funkcjonować, warto włączyć do codziennej diety zdrowe owoce. Dowiedz się, po które z nich szczególnie warto sięgać.

Trzy składniki. Gigantyczne wsparcie przy bólu pleców i stawów
Jak działa mikstura na ból stawów? (Licencjodawca, nobtis)

Dolegliwości bólowe atakujące kręgosłup, stawy czy kończyny dolne mogą być spowodowane wieloma czynnikami. Można do nich zaliczyć m.in.: siedzący tryb życia, stojąca pracę, niską aktywność fizyczną, niewłaściwą dietę oraz nadwagę i otyłość.

Tego rodzaju problemy zdrowotne mogą być wywołane również rozwojem stanu zapalnego stawów i kości, artretyzmem, dną moczanową, urazem mechanicznym lub nadmiernym wysiłkiem fizycznym. Podczas walki z uciążliwymi przypadłościami warto wypróbować naturalną terapię z udziałem trzech prozdrowotnych produktów spożywczych.

Do przeprowadzenia kuracji będziemy potrzebowali:

  • 1 suszonej figi,
  • 5 suszonych moreli,
  • 1 suszonej śliwki.

Żeby uzyskać oczekiwane rezultaty, owocową mieszankę spożywamy każdego dnia przed snem przez ok. 1,5 miesiąca. Substancje obecne w tych owocach pomagają zregenerować tkanki, które tworzą krążki międzykręgowe. Dzięki nim stają się bardziej stabilne i elastyczne.

Bardzo ważne, żeby wymienione wcześniej produkty spożywać razem, a nie osobno. Składniki te możemy zmiksować i zjeść lub rozgnieść i dodać jako smarowidło do ulubionego pieczywa.

Suszone morele zawierają m.in.: potas, żelazo, fosfor, wapń, miedź, mangan, witaminę E, witaminy z grupy B, błonnik pokarmowy i karoten. Dzięki zawartości cennych składników usprawniają pracę układu immunologicznego, wzmacniają serce, poprawiają kondycję skóry i zmniejszają ryzyko rozwoju komórek nowotworowych w naszym organizmie.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Napój z żelatyny na ból stawów

Z kolei suszone figi wykazują właściwości przeciwpasożytnicze i wspomagają prawidłową pracę tarczycy. Natomiast jedzenie suszonych śliwek wpływa korzystnie na układ pokarmowy.

Poza tym te owoce doskonale sprawdzają się przy leczeniu objawów zbyt wysokiego ciśnienia tętniczego i chorób serca. Napar z suszonych śliwek jest polecany osobom cierpiącym z powodu problemów z nerkami, reumatyzmu i zaparć.

Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić