o2 - Serce Internetu
Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
  • Quizy
Wróć na
Karolina Woźniak
|

Przepis na danie z grilla. Camembert będzie wyjątkowym dodatkiem

2
Podziel się

Grillowany camembert z dodatkami to dla niektórych pozycja obowiązkowa podczas sezonu grillowego. Można go podać jako przystawkę lub dodatek do innych dań na grilla.

Grillowany camembert to idealny pomysł na sycącą przekąskę.
Grillowany camembert to idealny pomysł na sycącą przekąskę. (Getty Images)
bDTQgEDF

Przygotowanie grillowanego camemberta nie zajmie ci dłużej niż 5 minut. Ten pyszny i sycący ser świetnie sprawdzi się z dodatkiem żurawiny. Możemy go przygotować na grillu, zwykłej patelni lub w piekarniku.

Grillowany camembert z żurawiną. Potrzebne składniki:

  • 1 krążek sera camembert
  • 4 ząbki czosnku
  • kilka liści bazylii
  • opcjonalnie: 1 łyżka konfitury z żurawiny, borówki lub czarnej
bDTQgEDH

Grillowany camembert z żurawiną. Sposób przygotowania:

  • Obierz i posiekaj (ale nie za drobno) czosnek i wymieszaj go z liśćmi bazylii
  • Ułóż zioła z czosnkiem na serze i zawiń go w folię aluminiową
  • Na rozgrzanego grilla połóż krążek sera camembert
  • Piecz go przez 5 minut na jednej stronie, a później obróć i znowu piecz przez 5 minut

I gotowe! Jak widać przepis na grillowany camembert nie należy do tych najbardziej skomplikowanych. Podpieczony ser należy przełożyć na talerz i podawać go z łyżką konfitury.

bDTQgEDN

Grillowany camembert świetnie sprawdzi się jako dodatek do grillowanej karkówki lub soczystego kurczaka. Gotowy ser warto również posypać świeżo zmielonym pieprzem - smak będzie niepowtarzalny.

Zobacz także: Jak wybrać dobrą kiełbasę na grilla?

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

bDTQgEEi
KOMENTARZE
(2)
frania
8 miesięcy temu
Zawsze chciałam zrobić idealny camembert z grilla i w końcu mi się udało. Znajomi przynieśli jeszcze perłę i połączenie wyszło pyszne. Oby lato trwało jak najdłużej!
MałaMi
9 miesięcy temu
Staram się kupować zdrowe rzeczy na grilla. Ostatnio hitem w moim domu są grillowane steki z sezonowanej wołowiny firmy Kiszeczka. Zawsze je przyrządzam średnio-wysmażone, do tego masło czosnkowe. Pycha!
Najnowsze komentarze (2)
frania
8 miesięcy temu
Zawsze chciałam zrobić idealny camembert z grilla i w końcu mi się udało. Znajomi przynieśli jeszcze perłę i połączenie wyszło pyszne. Oby lato trwało jak najdłużej!
MałaMi
9 miesięcy temu
Staram się kupować zdrowe rzeczy na grilla. Ostatnio hitem w moim domu są grillowane steki z sezonowanej wołowiny firmy Kiszeczka. Zawsze je przyrządzam średnio-wysmażone, do tego masło czosnkowe. Pycha!
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić