Karolina Woźniak| 

Przepis na danie z grilla. Camembert będzie wyjątkowym dodatkiem

2

Grillowany camembert z dodatkami to dla niektórych pozycja obowiązkowa podczas sezonu grillowego. Można go podać jako przystawkę lub dodatek do innych dań na grilla.

Grillowany camembert to idealny pomysł na sycącą przekąskę.
Grillowany camembert to idealny pomysł na sycącą przekąskę. (Getty Images)

Przygotowanie grillowanego camemberta nie zajmie ci dłużej niż 5 minut. Ten pyszny i sycący ser świetnie sprawdzi się z dodatkiem żurawiny. Możemy go przygotować na grillu, zwykłej patelni lub w piekarniku.

Grillowany camembert z żurawiną. Potrzebne składniki:

  • 1 krążek sera camembert
  • 4 ząbki czosnku
  • kilka liści bazylii
  • opcjonalnie: 1 łyżka konfitury z żurawiny, borówki lub czarnej

Grillowany camembert z żurawiną. Sposób przygotowania:

  • Obierz i posiekaj (ale nie za drobno) czosnek i wymieszaj go z liśćmi bazylii
  • Ułóż zioła z czosnkiem na serze i zawiń go w folię aluminiową
  • Na rozgrzanego grilla połóż krążek sera camembert
  • Piecz go przez 5 minut na jednej stronie, a później obróć i znowu piecz przez 5 minut

I gotowe! Jak widać przepis na grillowany camembert nie należy do tych najbardziej skomplikowanych. Podpieczony ser należy przełożyć na talerz i podawać go z łyżką konfitury.

Grillowany camembert świetnie sprawdzi się jako dodatek do grillowanej karkówki lub soczystego kurczaka. Gotowy ser warto również posypać świeżo zmielonym pieprzem - smak będzie niepowtarzalny.

Zobacz także: Jak wybrać dobrą kiełbasę na grilla?

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić