Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
ABA
|

Schabowy w nowej wersji. Sznycel po bawarsku

15
Podziel się:

Jeśli lubisz kotlety schabowe, ale zaczęły ci się nudzić, to koniecznie spróbuj ich w odświeżonej wersji prosto z Bawarii. Sznycel z dodatkiem chrzanu i musztardy z pewnością urozmaici twoje dotychczasowe menu.

Schabowy w nowej wersji. Sznycel po bawarsku
Sznycel po bawarsku. (Getty Images)

Sznycle po bawarsku różnią się od schabowych dodatkiem chrzanu i musztardy. Należy je także smażyć na maśle. Zazwyczaj podaje się je z niemiecką sałatką ziemniaczaną - kartoffelsalat.

Sznycel po bawarsku. Potrzebne składniki:

  • 5 plastrów schabu
  • łyżka chrzanu
  • łyżka musztardy
  • sól i pieprz do smaku
  • mąka pszenna
  • bułka tarta
  • jajko
  • kilka łyżek masła

Sznycel po bawarsku. Sposób przygotowania:

  • schab delikatnie rozbij tłuczkiem do mięsa
  • chrzan dokładnie wymieszaj z musztardą
  • każdy plaster schabu dokładnie przypraw solą i pieprzem, a następnie posmaruj mieszanką musztardy i chrzanu
  • każdy kawałek mięsa obtocz w mące, jajku i bułce tartej
  • sznycle smaż na maśle aż panierka się zarumieni
Zobacz także: Prosty przepis na pyszne bułki. Przygotujesz je błyskawicznie
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(15)
Liput
6 miesięcy temu
Kto pisze te recepty??? Geslerowa??
Ala
6 miesięcy temu
Sznycel najlepszy jest Wiedeński, ale nie jest ze schabu, tylko z cielęciny.
ale ale
6 miesięcy temu
Na maśle się nie smaży, to trucizna.
§.......
6 miesięcy temu
I do tego kufelek dobrego piwa,jeden nie wiecej.
Jestem w HH t...
6 miesięcy temu
Sznycel to po prostu kotlet....dolaczyl bym zdjecia.mam w lodowce w auce sznycle wieprzowe i wolowe za 2,5euro kupione w sklepie REWE Na promie tez jadlem sznycel i smakowal jak schabowy...wyjasnione
max
6 miesięcy temu
I do tego ZASMAŻKA
Jaa
6 miesięcy temu
Nie melanzujcie sznycel to sznycel a schabowy to schabowy i niech tak zostanie
BArt
6 miesięcy temu
Sznycel tylko z cielęciny!!! TYLKO. Jajko skomponowane by lekko "suchą" bo bez tłuszczu cielęcinę rozmiękczyć na podniebieniu. Schabowy a'la sznycel to socjalistyczna, tania podróbka drogiej cielęciny. Opium dla roboli, żeby mord nie darli, że na zachodzie było można a w PRL nie. Wieprzowina to zwykły kotlet. Nie żaden sznycel!
nick
6 miesięcy temu
ok bardzo ładnie wggladaja
Maria
6 miesięcy temu
Każde mięso smaży się na swoim tłuszczu
Zuza
6 miesięcy temu
Jak najbardziej. Spróbuję specjału . Zawsze coś innego . Dziękuję , super
Dr Bożena Bla...
6 miesięcy temu
Nie jedz schabowego bo dostaniesz raka jelitowego.
okko
6 miesięcy temu
czy to te schabowe , co je malysz na nartach kupił u masorza
Helmut
6 miesięcy temu
Schnycla nie robi sie ze schabu!!!!
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić