Sezon na kalafiora. Zdrowa zupa od Magdy Gessler

7

Może za oknem nie zawsze widać wiosnę, ale w kuchni wiosenna aura panuje już od dawna. Na talerzu znaleźć się mogą pyszne, kolorowe i pełne witamin warzywa i owoce. Nic dziwnego, że Magda Gessler uwielbia tworzyć z nich smakowite dania. Jednym z nich jest zupa kalafiorowa!

Sezon na kalafiora. Zdrowa zupa od Magdy Gessler
Zdjęcie ilustracyjne (YouTube)

Przepis na zupę kalafiorową zna niemal każdy. Ale ta od Magdy Gessler jest szczególnie dobra. Spróbuj, a nie pożałujesz. Palce lizać!

Zupa kalafiorowa Magdy Gessler. Składniki:

  • 1 średni kalafior
  • 4 skrzydełka kurczaka
  • 2 średnie marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler
  • 1/2 pęczka kopru
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1 mała cebula
  • 1/2 szklanki śmietany 18%
  • sól
  • pieprz

Zupa kalafiorowa Magdy Gessler. Wykonanie:

  • Pokroić marchewkę w talarki, pietruszkę, seler i cebulę w małą kostkę.
  • Kalafior podzielić na różyczki.
  • Zalać skrzydełka litrem wody.
  • Zagotować i usunąć szumowiny.
  • Dodać warzywa i gotować do miękkości.
  • Posiekać koperek i natkę pietruszki.
  • Dodać do zupy, podprawić śmietaną.
  • W zależności od preferencji kurczaka wyjąć lub podawać zupę z mięsem.
Autor: KLS
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić