Spożywaj dwa razy dziennie. Regeneruje wątrobę, żołądek i jelita

Ten naturalny preparat produkowany przez pszczoły jest bogatym źródłem wielu prozdrowotnych składników. Pierzga poprawia kondycję naszego organizmu i świetnie sprawdza się podczas leczenia różnych dolegliwości. Koniecznie poznaj jej niezwykłe właściwości.

Pierzga ma wiele cennych właściwościPierzga ma wiele cennych właściwości
Lubo Ivanko

Pierzga pszczela jest podstawowym pożywieniem pszczół. Powstaje z pyłku kwiatowego, który te pracowite owady transportują do ula. Pyłek jest mieszany z woskiem i śliną pszczół. Substancja ta jest składana w komórkach plastra. Dzięki fermentacji mlekowej, pierzga jest odporna na gnicie i pleśń. Ma wygląd ciemnobrązowych grudek o nieregularnym kształcie. Ten wyrób jest zbierany ręcznie. Można go znaleźć w internetowych i stacjonarnych sklepach ze zdrową żywnością.

Pierzga zawiera takie dobroczynne składniki jak witaminy A, C, D, E, H i K, a także witaminy z grupy B, fosfor, żelazo, potas, sód, miedź, selen, magnez, nikiel, chrom, krzem, cynk, białko oraz enzymy (kataliza, inwertaza, pepsyna, lipaza, laktaza i trypsyna).

Regularne sięganie po pierzgę usprawnia pracę układu odpornościowego oraz wzmacnia nasz układ nerwowy, pokarmowy i sercowo-naczyniowy. Pierzga poprawia koncentrację, opóźnia proces starzenia się organizmu, obniża zbyt wysokie stężenie złego cholesterolu LDL we krwi, poprawia samopoczucie, zapobiega wypadaniu włosów i zmniejsza ryzyko nadwagi. Pierzgę na stałe do swojej diety powinny włączyć zwłaszcza osoby cierpiące na anemię, nowotwory, choroby skóry, nadciśnienie, problemy z jelitami, wrzody żołądka, zaparcia, biegunkę, cukrzycę, dnę moczanową, depresję, reumatoidalne zapalenie stawów, astmę oraz przerost prostaty.

Pierzga pomoże zregenerować organizm pacjentów, którzy przeszli zawał serca czy antybiotykoterapię. Ten naturalny produkt sprawdzi się też przy leczeniu takich schorzeń jak ostre i przewlekłe zapalenie wątroby, zakażenie wirusowe i bakteryjne, nadczynność tarczycy, szkarlatyna, zapalenie zatok, cukrzyca, bóle kręgosłupa i mięśni oraz stan zapalny siatkówki, spojówek oraz rogówki.

Kamil Sikora, dziennikarz WP abcZdrowie

Obejrzyj także: Witamina D a walka z koronawirusem. Nowe ustalenia badaczy

Wybrane dla Ciebie
Pojawił się w centrum Wrocławia. Kierowcy musieli omijać go łukiem
Pojawił się w centrum Wrocławia. Kierowcy musieli omijać go łukiem
Portugalia zaostrza przepisy deportacyjne dla nielegalnych imigrantów
Portugalia zaostrza przepisy deportacyjne dla nielegalnych imigrantów
8 miliardów funtów na wsparcie Ukrainy? Brytyjczycy mają plan
8 miliardów funtów na wsparcie Ukrainy? Brytyjczycy mają plan
Miał już dość. Ujęcie sprzed Lidla. Wywiesił karteczkę
Miał już dość. Ujęcie sprzed Lidla. Wywiesił karteczkę
Wyż z Rosji nadal nad Polską. Należy spodziewać się opadów
Wyż z Rosji nadal nad Polską. Należy spodziewać się opadów
Zaginęła 15-latka z Konstantynowa Łódzkiego. Jest nowy trop
Zaginęła 15-latka z Konstantynowa Łódzkiego. Jest nowy trop
Granica z Białorusią. Przedłużono strefę buforową
Granica z Białorusią. Przedłużono strefę buforową
Mikołaje okładali się przy owocach. Sceny w sklepie w Baku
Mikołaje okładali się przy owocach. Sceny w sklepie w Baku
Od ofiary do oszustki. Emerytka zamieszana w przekręt na 1,4 mln zł
Od ofiary do oszustki. Emerytka zamieszana w przekręt na 1,4 mln zł
Dramat w powietrzu. Niemiec zmarł w samolocie
Dramat w powietrzu. Niemiec zmarł w samolocie
Rasistowski atak z użyciem broni pneumatycznej. Jest wyrok
Rasistowski atak z użyciem broni pneumatycznej. Jest wyrok
Krzyżówka językowa. Tylko mistrz poradzi sobie z wszystkimi hasłami
Krzyżówka językowa. Tylko mistrz poradzi sobie z wszystkimi hasłami