Sprawdzamy pogodę dla Ciebie...
Wróć na
Kamil S. Sikora
|
aktualizacja

Spożywaj dwa razy dziennie. Regeneruje wątrobę, żołądek i jelita

15
Podziel się:

Ten naturalny preparat produkowany przez pszczoły jest bogatym źródłem wielu prozdrowotnych składników. Pierzga poprawia kondycję naszego organizmu i świetnie sprawdza się podczas leczenia różnych dolegliwości. Koniecznie poznaj jej niezwykłe właściwości.

Spożywaj dwa razy dziennie. Regeneruje wątrobę, żołądek i jelita
Pierzga ma wiele cennych właściwości (Lubo Ivanko)

Pierzga pszczela jest podstawowym pożywieniem pszczół. Powstaje z pyłku kwiatowego, który te pracowite owady transportują do ula. Pyłek jest mieszany z woskiem i śliną pszczół. Substancja ta jest składana w komórkach plastra. Dzięki fermentacji mlekowej, pierzga jest odporna na gnicie i pleśń. Ma wygląd ciemnobrązowych grudek o nieregularnym kształcie. Ten wyrób jest zbierany ręcznie. Można go znaleźć w internetowych i stacjonarnych sklepach ze zdrową żywnością.

Pierzga zawiera takie dobroczynne składniki jak witaminy A, C, D, E, H i K, a także witaminy z grupy B, fosfor, żelazo, potas, sód, miedź, selen, magnez, nikiel, chrom, krzem, cynk, białko oraz enzymy (kataliza, inwertaza, pepsyna, lipaza, laktaza i trypsyna).

Regularne sięganie po pierzgę usprawnia pracę układu odpornościowego oraz wzmacnia nasz układ nerwowy, pokarmowy i sercowo-naczyniowy. Pierzga poprawia koncentrację, opóźnia proces starzenia się organizmu, obniża zbyt wysokie stężenie złego cholesterolu LDL we krwi, poprawia samopoczucie, zapobiega wypadaniu włosów i zmniejsza ryzyko nadwagi. Pierzgę na stałe do swojej diety powinny włączyć zwłaszcza osoby cierpiące na anemię, nowotwory, choroby skóry, nadciśnienie, problemy z jelitami, wrzody żołądka, zaparcia, biegunkę, cukrzycę, dnę moczanową, depresję, reumatoidalne zapalenie stawów, astmę oraz przerost prostaty.

Pierzga pomoże zregenerować organizm pacjentów, którzy przeszli zawał serca czy antybiotykoterapię. Ten naturalny produkt sprawdzi się też przy leczeniu takich schorzeń jak ostre i przewlekłe zapalenie wątroby, zakażenie wirusowe i bakteryjne, nadczynność tarczycy, szkarlatyna, zapalenie zatok, cukrzyca, bóle kręgosłupa i mięśni oraz stan zapalny siatkówki, spojówek oraz rogówki.

Kamil Sikora, dziennikarz WP abcZdrowie

Zobacz także: Obejrzyj także: Witamina D a walka z koronawirusem. Nowe ustalenia badaczy
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Źródło:
o2pl
KOMENTARZE
(15)
Czesiu
2 tyg. temu
Nie ma cudownych leków na wszystko to bujda.
stara
2 tyg. temu
Od kilku lat regularnie na czczo zjadam ten cud natury. I nadal nie wiem czy to działa czy nie. Co prawda cukrzycę nadal mam, nogi nadal bolą, nadciśnienie nie ustąpiło ale poza tym jest wszystko dobrze a najważniejsze, że lekko się oddycha i płuca się naprawiły.
babcia Jadzia
2 tyg. temu
Może i jest siódmym cudem świata ale nie dla wszystkich .Nie dla alergików szczególnie tych uczulonych na nikiel,cynk,chrom znajdujący się w pokarmach.
min ot 321
2 tyg. temu
123 to admin
jht
2 tyg. temu
Już komentarze zablokowałeś?
papawel
2 tyg. temu
korkurencja dziala! chcesz byc jajk ja to jedz tylko biottadnumber1
baca
2 tyg. temu
zapamiętajcie jedno ! te wszystkie 'cuda" są dobre jak jesteście zdrowi !!! gdy zdrowie się sypie za późno na te eliksiry i trza iść do konowała tudzież szpitala
Po co?? 0o
2 tyg. temu
Tego nie da się przełknąć. Poza tym, mamy powszechniejsze produkty z witaminami. Większość ludzi ma dziś alergię na pokarmy od pszczół, więc po cholerkę to.
NO K!
2 tyg. temu
Pszczół jest coraz mniej, obżeramy je z ich miodu gromadzonego przez nie na przetrwanie zimy, jeszcze główny ich pokarm zeżryjmy, qva!!!
Eldo
2 tyg. temu
Tak tylko jakie to drogie...
hej
2 tyg. temu
Trzeba uważać, bo jest niektórzy mają alergię na ten cud. Nie mowię, że pierzga jest nieskuteczna, wprost przeciwnie, ale warto wspomnieć, że jest alergizująca. Do Basia - A na zaparcia polecam regularne, codzienne picie wody niegazowanej - musi być regularne, dodatkowo śliwki suszone zalane gorącą wodą - po ostygnięciu zjeść śliwki i wypić wodę, w której zaparzaliśmy. Jeśli śliwki są kupowane luzem, to warto je wcześniej trochę przemyć. Mozna też przez jakiś czas przyjmować jakiś probiotyk. Warto też zakisić własną kapustę (w sklepach często jest kwaszona czyli ukiszona z pomocą octu, a to nie to samo, co kiszenie, ocet nie pomoże). I co bardzo ważne - nie jeść wieczorem.
Bynio
2 tyg. temu
O kurcze ! Z fotografii można było wywnioskować że to sucha karma dla psów
kim
2 tyg. temu
Widzę że niektórym padł na mózg i takie głupoty zamieszczają.
scerbaty
2 tyg. temu
Aż bolą ... zęby ...
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić