Kamil S. Sikora| 
aktualizacja 

Spożywaj dwa razy dziennie. Regeneruje wątrobę, żołądek i jelita

69

Ten naturalny preparat produkowany przez pszczoły jest bogatym źródłem wielu prozdrowotnych składników. Pierzga poprawia kondycję naszego organizmu i świetnie sprawdza się podczas leczenia różnych dolegliwości. Koniecznie poznaj jej niezwykłe właściwości.

Spożywaj dwa razy dziennie. Regeneruje wątrobę, żołądek i jelita
Pierzga ma wiele cennych właściwości (Lubo Ivanko)

Pierzga pszczela jest podstawowym pożywieniem pszczół. Powstaje z pyłku kwiatowego, który te pracowite owady transportują do ula. Pyłek jest mieszany z woskiem i śliną pszczół. Substancja ta jest składana w komórkach plastra. Dzięki fermentacji mlekowej, pierzga jest odporna na gnicie i pleśń. Ma wygląd ciemnobrązowych grudek o nieregularnym kształcie. Ten wyrób jest zbierany ręcznie. Można go znaleźć w internetowych i stacjonarnych sklepach ze zdrową żywnością.

Pierzga zawiera takie dobroczynne składniki jak witaminy A, C, D, E, H i K, a także witaminy z grupy B, fosfor, żelazo, potas, sód, miedź, selen, magnez, nikiel, chrom, krzem, cynk, białko oraz enzymy (kataliza, inwertaza, pepsyna, lipaza, laktaza i trypsyna).

Regularne sięganie po pierzgę usprawnia pracę układu odpornościowego oraz wzmacnia nasz układ nerwowy, pokarmowy i sercowo-naczyniowy. Pierzga poprawia koncentrację, opóźnia proces starzenia się organizmu, obniża zbyt wysokie stężenie złego cholesterolu LDL we krwi, poprawia samopoczucie, zapobiega wypadaniu włosów i zmniejsza ryzyko nadwagi. Pierzgę na stałe do swojej diety powinny włączyć zwłaszcza osoby cierpiące na anemię, nowotwory, choroby skóry, nadciśnienie, problemy z jelitami, wrzody żołądka, zaparcia, biegunkę, cukrzycę, dnę moczanową, depresję, reumatoidalne zapalenie stawów, astmę oraz przerost prostaty.

Pierzga pomoże zregenerować organizm pacjentów, którzy przeszli zawał serca czy antybiotykoterapię. Ten naturalny produkt sprawdzi się też przy leczeniu takich schorzeń jak ostre i przewlekłe zapalenie wątroby, zakażenie wirusowe i bakteryjne, nadczynność tarczycy, szkarlatyna, zapalenie zatok, cukrzyca, bóle kręgosłupa i mięśni oraz stan zapalny siatkówki, spojówek oraz rogówki.

Kamil Sikora, dziennikarz WP abcZdrowie

Zobacz także: Obejrzyj także: Witamina D a walka z koronawirusem. Nowe ustalenia badaczy
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić