Wypij łyżeczkę przed posiłkiem. Hamuje wchłanianie tłuszczu, odchudza

98

Na rynku dostępne są różne rodzaje tabletek i preparatów mających na celu zredukowanie tkanki tłuszczowej. Zamiast tego możemy włączyć do naszego codziennego jadłospisu produkty spożywcze, które w sposób naturalny pomogą nam pozbyć się nadprogramowych kilogramów.

Naturalne spalacze tłuszczu wspomagają odchudzanie
Naturalne spalacze tłuszczu wspomagają odchudzanie (Getty Images)

Produkty spożywcze spalające tłuszcz są niskokaloryczne, zawierają m.in. błonnik, witaminę C oraz witaminy z grupy B. Wspomagają metabolizm, przyśpieszają proces trawienny, stymulują produkcję L-karnityny i uwalniają ciepło z organizmu.

Jednym z produktów wspomagających spalanie tkani tłuszczowej jest kawa, której najbardziej istotnym składnikiem jest kofeina. Ten pobudzający napój hamuje apetyt i pobudza metabolizm. Najlepszym wyborem dla naszego zdrowia będzie czarna kawa bez cukru.

Pieprz cayenne to kolejny naturalny spalacz tłuszczu. Ta ostra przyprawa zawiera kapsaicynę, która stymuluje proces termogenezy i pomaga pozbyć się zbędnych kilogramów. Jeżeli chcemy schudnąć, warto dodać przynajmniej jedną łyżeczkę dziennie tego pieprzu do potrawy.

Ocet jabłkowy spożywany przed obfitym posiłkiem powoduje, że nasz organizm nie wchłonie tyle tłuszczu co zazwyczaj. Pamiętajmy jednak, żeby używać go z rozwagą. Zaleca się stosować jedną łyżkę octu jabłkowego w ciągu dnia np. przed posiłkiem.

Cynamon to przyprawa kuchenna, dzięki której poradzimy sobie z napadami głodu i nieodpartą ochotą objadania się słodyczami. Cynamon pomoże wyregulować poziom insuliny odpowiedzialnej za metabolizm węglowodanów.

Zielona herbata również wspiera nasz metabolizm, zmniejsza apetyt i zwiększa termogenezę, a także hamuje wchłanianie tłuszczu. Ponadto zieloną herbatę można pić bez ograniczeń.

Kurkuma to także skuteczna broń w walce z nadwagą. Zawiera błonnik, dzięki któremu znacznie przyśpieszy przemianę materii i poprawi trawienie. Działa pozytywnie na układ pokarmowy i stymuluje metabolizm węglowodanów i tłuszczów.

Autor: KAM
Oceń jakość naszego artykułu:

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Zobacz także:
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem stronyKliknij tutaj, aby wyświetlić