Ten niedźwiedź nie zapadł w sen. Grasuje na Słowacji
Jeśli robi się coraz zimniej, w lesie pojawia się warstwa śniegu i jest coraz trudniej o pożywienie, to niedźwiedź zapada w sen zimowy. Najczęściej jest to od połowy listopada do połowy marca. Ale nie jest to normą dla wszystkich niedźwiedzi, czego dowodzi pewien osobnik ze słowackiej wsi Látky.
Źródło zdjęć: © Facebook, Pexels